آیا درمورد قرص ضد بارداری و ریزش مو و علل آن چیزی میدانید؟
آیا درمورد قرص ضد بارداری و ریزش مو چیزی میدانید؟ امروزه یکی از رایج ترین روشهای پیشگیری از بارداری در کشورهای مختلف استفاده از قرص های ضد بارداری است. حدود 25 درصد از زنان برای جلوگیری از بارداری از این قرصها استفاده میکنند.
اگرچه قرصهای ضدبارداری میتوانند تا حد زیادی زنان را از بارداری ناخواسته خلاص کنند، اما میتوانند برای زنان نیز مشکلاتی ایجاد کنند. حدود 99 درصد اطمینان از عدم بارداری با استفاده از این قرصها حاصل میشود. عوارضی مانند ریزش مو را نمیتوان نادیده گرفت.
استفاده از قرص های ضد بارداری یکی از رایجترین روشهای پیشگیری از بارداری است. اکثر زنان در سنین باروری در مقطعی از زندگی خود از این قرصها استفاده کردهاند. گزارشها حاکی از آن است که ریزش مو با استفاده از قرصهای ضد بارداری افزایش مییابد. این امر قطعی نیست، اما برای برخی افراد مشکل ایجاد کرده است.
تاثیر قرص های ضد بارداری بر ریزش مو برای همه یکسان نیست. در واقع، برخی از افراد حتی پس از مصرف منظم قرص های ضد بارداری و ریزش مو را تجربه نمیکنند. البته بسیاری از زنان جوان نیز به صورت دورهای دچار ریزش مو میشوند که میتواند ناشی از مصرف قرصهای ضد بارداری خوراکی باشد. به نظر میرسد اثربخشی قرص های ضد بارداری از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
مصرف قرص های ضد بارداری ممکن است راه مناسبی برای جلوگیری از بارداری نباشد. به دلیل مشکلاتی مانند ریزش مو، عوارض آن بیشتر از فواید آن در پیشگیری از بارداری است. که در این از مجله نوبل به قرص ضد بارداری و ریزش مو خواهیم پرداخت. افرادی که میخواهند با اطمینان بیشتری از بارداری ناخواسته جلوگیری کنند، بهتر است از سایر روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کنند.
قرص های ضد بارداری چگونه کار میکنند؟
قرص های ضد بارداری به روشهای مختلفی میتوانند از بارداری جلوگیری کنند. بیشتر این قرصها حاوی هورمونهای مصنوعی استروژن و پروژسترون هستند. افزایش استروژن به طور طبیعی باعث میشود که تخمک بالغ در طول چرخه تخمک گذاری از تخمدانها خارج شود. قرص های ضد بارداری از افزایش استروژن که باعث تخمک گذاری میشود جلوگیری میکند. قرص ها مخاط دهانه رحم را ضخیم میکنند و رسیدن اسپرم به تخمک را کمی سختتر میکند. علاوه بر این، قرصها باعث ایجاد تغییر در پوشش داخلی رحم میشوند و اگر تخمک بارور شود، معمولاً تخمک نمیتواند در جای خود باشد و به دلیل این تغییر رشد کند.
انواع دیگر قرص های ضد بارداری مانند چسبها، حلقههای واژینال، تزریقهای ضد بارداری و درجهای واژینال نیز هورمونهایی ترشح میکنند که از تخمکگذاری جلوگیری میکنند. که در ادامه نیز بیشتر به قرص ضد بارداری و ریزش مو خواهیم پرداخت.
انواع قرص های ضد بارداری
قرص های ضدبارداری با توجه به نوع هورمونی که دارند به دو دسته تقسیم میشوند. برخی از انواع قرص ها دارای هر دو هورمون پروژسترون و استروژن هستند. قرصهای شیردهی که مینی پیل نام دارند حاوی هورمون پروژستین هستند. این قرص ها به اندازه قرص های ترکیبی ضد بارداری نیستند.
طبقه بندی دیگری برای قرص های ضد بارداری وجود دارد که بر اساس دوز و مقدار هورمونها تعیین میشود. قرص های مونوفازیک همگی دوز هورمونی یکسانی دارند و قرص های چند فازی سطوح هورمونی متفاوتی دارند که این نوع قرص ضد بارداری و ریزش مو را موجب میشود.
تاثیر قرص های ضد بارداری بر بدن زنان
قرص های ضد بارداری حاوی هورمون هستند. هورمونهای موجود در قرص های ضد بارداری شامل پروژستینها و استروژن هستند. تعادل هورمونی در زنان ممکن است با مصرف قرص های ضد بارداری به هم بخورد. عدم تعادل هورمونی در بدن خانمها عوارض زیادی خواهد داشت.
ریزش مو یکی از مشکلات ناشی از مصرف قرص های ضد بارداری و عدم تعادل هورمونی است که در زیبایی و سلامت نیز تاثیر دارد. عدم تعادل هورمونی در بدن انسان یکی از دلایل اصلی ریزش مو است. ریزش مو برای همه خانم ها یکسان نیست.
ریزش مو در برخی افراد کمتر و در برخی دیگر بیشتر است. این به دلیل ژنتیک آنهاست. از آنجایی که برخی افراد ممکن است ریزش موی هورمونی را به ارث ببرند، مصرف قرص های ضد بارداری ممکن است این مشکل را تشدید کند. در نتیجه قرص ضد بارداری و ریزش موی مشاهده شده بسیار بیشتر از سایر افرادی است که سابقه ارثی ریزش موی هورمونی ندارند. چنین افرادی بهتر است روشهای جایگزین برای قرص های ضد بارداری را انتخاب کنند.
راههای مقابله با ریزش مو
برای مقابله با ریزش مو ابتدا باید علت آن را پیدا کنید. در اینجا ریزش مو به دلیل استفاده از قرص های ضد بارداری است. بنابراین بهترین کار برای جلوگیری از ریزش مو، قطع مصرف قرص های ضد بارداری است. این تا حد زیادی ریزش مو را کنترل میکند.
در برخی موارد ممکن است مانند گذشته با قطع مصرف قرص های ضدبارداری دچار ریزش مو شوید. در این موارد علاوه بر قطع قرص های ضد بارداری، باید با پزشک خود نیز مشورت کنید تا روش درمانی مناسبی برای رشد مجدد مو و جلوگیری از ریزش مو اتخاذ کنید.
در چنین مواردی معمولا داروهایی تجویز میشود که باعث رشد سریعتر فولیکولهای مو میشود. به این ترتیب علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، میتوان رشد مو را تسریع کرد. ریزش موهایی که با مصرف قرص های ضدبارداری ایجاد میشود با این روش جبران میشود و میزان موهای پر پشت به حالت قبل از مصرف قرص های ضد بارداری بر میگردد.
تاثیر قرص ضد بارداری و ریزش مو
مشکل ریزش مو در افرادی که سابقه خانوادگی ریزش موی هورمونی دارند و یا به هورمون موجود در قرص های ضد بارداری حساسیت دارند دیده میشود.
مو به طور طبیعی در یک چرخه خاص رشد میکند. فاز آناژن فازی است که در آن فعالیت بیشتری برای رشد مو وجود دارد. در این مدت موها از فولیکول خارج میشوند و 2 تا 7 سال ماندگاری دارند. کاتاژن یک مرحله انتقالی است که در آن رشد مو متوقف میشود. این مرحله 10 تا 20 روز طول میکشد. فاز تلوژن نیز مقطعی از استراحت است. در این مدت مو رشد نمیکند و روزانه 25 تا 100 تار مو میریزد. این ریزش میتواند بیش از 100 روز طول بکشد.
قرص های ضد بارداری به موها اجازه میدهد تا به سرعت رشد خود را متوقف کرده و از مرحله رشد استراحت کنند. این فرآیند تلوژن افلوویوم نامیده میشود که در آن مو به شدت میریزد. اگر ریزش مو در خانواده شما ارثی باشد، قرص ها روند ریزش مو را تسریع می کنند.
سایر داروهای ضد بارداری هورمونی نیز میتوانند باعث ریزش مو یا تشدید آن شوند. به عنوان مثال:
- تزریق هورمون مانند Depo-Provera
- لکههای پوستی مانند اورتو اورا
- کپسولهای کاشت زیر جلدی مانند نورپلانت
- حلقههای واژینال مانند novaring
چه کسانی با قرص دچار ریزش مو میشوند؟
زنان با سابقه خانوادگی ریزش موی هورمونی ممکن است در حین مصرف یا قطع قرص دچار ریزش مو شوند. ریزش مو در برخی از زنان کمتر و در برخی شدیدتر رخ میدهد و ریزش مو اتفاق میافتد و گاهی استفاده از قرصها با کم پشتی مو همراه است. همچنین ممکن است هنگام تغییر نوع قرص ضد بارداری که مصرف میکنید، ریزش مو رخ دهد.
برای مبارزه با ریزش مو چه باید کرد؟
ریزش مو به دلیل قرصهای ضد بارداری معمولاً متناوب است و معمولاً پس از چند ماه با قطع یا عادت به دوز ادامه نمییابد.
اگر ریزش مو متوقف نشد و موها دوباره رشد نکردند باید به پزشک مراجعه کنید و از داروهای تجویزی مانند ماینوکسیدیل استفاده کنید. ماینوکسیدیل تنها دارویی است که سازمان غذا و داروی آن را به عنوان یک ماده موثر در رشد موی زنان معرفی کرده است. ماینوکسیدیل باعث رشد سریعتر فولیکولهای مو میشود. البته اثرات مثبت آن تا چند ماه ادامه دارد.
عوارض قرص های ضد بارداری
مصرف قرصهای ضدبارداری معمولاً هیچ عارضهای ندارد، اما در برخی از زنان علائمی مشابه موارد زیر ایجاد میکند:
- حساسیت و ناراحتی در قفسه سینه
- سردرد
- مودی
- حساسیت سینه
- حالت تهوع
- لکه بینی در فواصل قاعدگی
- قاعدگی نامنظم
- افزایش یا کاهش وزن
- کاهش میل جنسی
حرف آخر
ریزش مو به دلیل قرصهای ضد بارداری عارضه نگران کنندهای نیست. با این حال، در هر صورت ریزش مو، هرگز نباید بدون استفاده از مشاوره یک متخصص پوست آنلاین، سعی کنید مشکل را حل کنید. ریزش مو الگوهای مختلفی دارد که میتواند بسیار شبیه به یکدیگر باشد.
گاهی اوقات حتی ممکن است موهای شما به دلایل دیگری با وجود مصرف قرصهای ضدبارداری شروع به ریزش کنند، و اگر میخواهید ریزش مو را به قرص های ضد بارداری مرتبط کنید و اقدام به موقع و موثری برای اطمینان از موقتی بودن آن انجام ندهید، آنگاه این وضعیت میتواند بسیار پیچیده باشد. خب ما در این مقاله درمورد قرص ضد بارداری و ریزش مو دانستیم، و خوشحال میشویم نظرات خودتان را با ما در اشتراک بگذارید.
طرز استفاده قرص ضد بارداری برای ریزش مو – قرص ضد بارداری و ریزش مو نی نی سایت – قرص ضد بارداری برای ریزش مو مردان – ایا قرص دیان باعث ریزش مو میشود – قرص سیبل و ریزش مو نی نی سایت – قرص ضد بارداری و ریزش مو
منبع: healthline
مطالب مرتبط: