
اطلاعات دارویی قرص های آ اس آ و هرآنچه باید بدانید
قرص آ.اس.آ ضد تب است. درد و التهاب را تسکین میدهد و ضد التهاب است. همچنین قرص ASA از تجمع پلاکتها و انعقاد خون جلوگیری میکند. مستقیماً فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را مهار میکند و از این طریق باعث کاهش تولید پیش سازهای پروستاگلاندینها و ترومبوکسان از اسید آراشیدونیک میشود. علاوه بر این، آ.اس.آ میتواند از چسبیدن پلاکتها به هم جلوگیری کند. اثر ضد التهابی و مهار تجمع پلاکتی از طریق مهار گلاندینهای پروستات از ویژگیهای آن است. در ادامه با مجله نوبل همراه باشید.
عوارض دارویی قرص آ.اس.آ
برخی از بیمارانی که از آسم، کهیر مزمن، رینیت مزمن رنج میبرند حساسیت قابل توجهی به قرصهای ASA نشان میدهند. از آنجایی که آ.اس.آ زمان خونریزی را طولانی میکند و چسبندگی پلاکتها را کاهش میدهد، میتواند در دوزهای بالا باعث هیپوپروتومبینمی شود. قرص ASA میتواند باعث سمیت کبدی شود، به ویژه در بیماران مبتلا به آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان. مصرف قرص ASA به مدت طولانی و در مقادیر زیاد میتواند باعث مسمومیت مزمن سالیسیلات یا سالیسیلیسم شود که با گیجی، وزوز گوش، ناشنوایی، تعریق، تهوع، استفراغ، سردرد و اختلال در هوشیاری مشخص میشود. از عوارض قرص آ.اس.آ می توان به عوارض گوارشی، وزوز گوش، کاهش شنوایی، طولانی شدن زمان لخته شدن خون اشاره کرد.
اولین عارضه آ.س.آ با مقادیر درمانی، مشکلات گوارشی، مشکلاتی مانند حالت تهوع، سوء هاضمه و استفراغ است که با مصرف دارو همراه با غذا میتوان آن را به حداقل رساند، تحریک مخاط معده به معنای بروز عوارضی مانند فرسایش، زخم، هماتوم و ملنا است. ممکن است با مصرف آن رخ دهد. در این رابطه میتوان از آنتاگونیستهای هیستامین H2، مهارکنندههای پمپ پروتون و آنالوگهای پروستاگلاندین مانند میزوپروستول استفاده کرد.

به گزارش بخش سلامت سایت اسان طب، حدود 70 درصد از مصرف کنندگان ASA ممکن است از دست دادن خون خفیف را تجربه کنند که معمولاً بدون علامت است که اهمیت بالینی ندارد، اما در برخی بیماران ممکن است باعث کم خونی فقر آهن شود که معمولاً در درمان طولانی مدت با آ.اس.آ رخ میدهد و در صورت مصرف این دارو همراه با غذا، احتمال بروز عوارض از بین نمیرود، اما میتوان با تجویز فرم پوشش داده شده روده یا سایر قرصهای آ.اس.آ، احتمال بروز آن را کاهش داد. آزادسازی ماده موثره دارو را تغییر داده است، کاهش یافته است. البته تجویز مسدودکنندههای H2 یا مقادیر بالای آنتی اسیدها باعث کاهش بروز آن میشود.
موارد استفاده از قرصهای آ.اس.آ
آ.اس.آ به عنوان یک داروی ضد انعقاد خطر مرگ را در بیماران با سابقه سکته مغزی یا درد قلبی کاهش میدهد و همچنین از حملات مغزی جلوگیری میکند.
مقدار مصرف: 80 میلی گرم دو بار در روز به مدت 30 روز و سپس 80 میلی گرم در روز برای بیمارانی که در معرض خطر حمله قلبی هستند توصیه میشود.
مصرف بر اساس نشانه
نکته: تنها خوبی این محصول وجود کافئین در آن است که از سرگیجه در سرماخوردگی و شرایط مشابه جلوگیری میکند.
در بزرگسالان
هر 3 تا 4 ساعت یک قرص قابل استفاده است که حداکثر میزان مصرف روزانه این قرص 8 عدد است و مصرف آن حداکثر 10 روز توصیه میشود.
در کودکان
از سنین 2 تا 12 سال از یک سوم قرص به یک قرص هر 4 تا 6 ساعت و حداکثر 5 قرص در روز در کودکان توصیه میشود و مدت مصرف در کودکان نباید بیش از 5 روز باشد.
برای اطلاعات بیشتر به توضیحات استامینوفن مراجعه کنید. مصرف همزمان کافئین با سایر داروهای محرک سیستم عصبی مرکزی ممکن است منجر به تحریک بیش از حد (CNS) و بروز عصبانیت و بی خوابی شود. کافئین باعث افزایش دفع لیتیوم در ادرار می شود. میخندد علاوه بر این، مهارکنندههای M-E-O میتوانند اثرات سمپاتومیمتیک کافئین را افزایش دهند و منجر به آریتمی خطرناک قلبی یا خطر افت سریع فشار خون شوند.
نکات لازم در مورد قرص آ.اس.آ
- تداخل دارویی: با داروهای ضد انعقاد، ضد دیابت و داروهای مورد استفاده در آرتریت (در مورد آنتی ژن آرتریت روماتوئید بیشتر بدانید) و نقرس باید تحت نظر پزشک مصرف شود.
- هشدارها: در کودکان زیر 12 سال مبتلا به آبله مرغان، آنفولانزا یا علائم سرماخوردگی به دلیل احتمال ابتلا به سندرم ری، با نظر پزشک مصرف شود.
- موارد منع مصرف: در بیماران هموفیلی مبتلا به زخم معده، در صورت خونریزی در بیمار و در موارد حساسیت شدید به آسپرین نباید مصرف شود.
- مصرف در بارداری و شیردهی: مصرف در سه ماهه آخر بارداری به دلیل عوارض در جنین ممنوع است. مصرف در دوران شیردهی به دلیل ترشح در شیر مجاز نمی باشد.
- شرایط نگهداری: دارو باید دور از نور، رطوبت و در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
قرص آ.اس.آ یکی از محبوب ترین قرصها در داروخانهها است که علاوه بر تب بر، میتواند درد و التهاب را نیز تسکین دهد. مصرف قرص آ.اس.آ در سه ماه آخر بارداری ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
منیع: clevelandclinic