پوست و موزیبایی و سلامت

آلرژی و حساسیت به لاتکس | علائم حساسیت به لاتکس

حساسیت به لاتکس بسیار شایعه است. پوست برخی از افراد با دست زدن به دستکش های لاتکس یا دست زدن و استفاده از سایر محصولات بهداشتی ساخته شده با لاتکس مانند کاندوم قرمز و ملتهب می شود و علائم مختلفی از خود نشان می دهد. اگر بپرسید نشانه قرمزی انگشتان در چنین شرایطی چیست، باید بگوییم که این افراد به احتمال زیاد به لاتکس حساسیت دارند و باید آن را جدی بگیرند. برای درک بهتر این مشکل و تسریع روند بهبودی، در این مقاله بیشتر در مورد این نوع حساسیت، علائم و روش های درمان آن توضیح خواهیم داد در ادامه با مجله نوبل همراه باشید.

علائم آلرژی به لاتکس چیست

در طول زندگی، فرد ممکن است بدون هیچ گونه حساسیت به غذا یا مواد دیگر زندگی کند. از سوی دیگر برخی افراد دیگر نیز حساسیت های متفاوتی را تجربه می کنند و از آن رنج می برند. این حساسیت ها متفاوت است و گاهی ممکن است فرد به آب نیز حساسیت پوستی داشته باشد. یکی از این آلرژی ها حساسیت به لاتکس است.

حتما علائم حساسیت به لاتکس را در سایت نی نی و سایر سایت ها مشاهده کرده اید. زیرا در حال حاضر انواع مختلفی از حساسیت های پوستی با عکس در سایت های مختلف اینترنتی وجود دارد. بنابراین می توانید با یک جستجوی ساده علائم پوستی حساسیت به دستکش لاتکس را مشاهده کنید. علاوه بر دستکش های لاتکس، لوازم جانبی دیگری مانند سر پستانک، دیافراگم های ضد بارداری و کاندوم نیز از لاتکس ساخته شده اند.

درمان حساسیت به لاتکس کاندوم
درمان حساسیت به لاتکس کاندوم

بنابراین اگر زمینه حساسیت به این مواد وجود داشته باشد، ممکن است این مشکلات برای آلت تناسلی مردان و حتی زنان ایجاد شود. علائم آلرژی به کاندوم و دستکش لاتکس تقریباً یکسان است و اغلب افراد علائم زیر را نشان می دهند:

  1. تحریک پوست: در این موارد، خارش، التهاب، قرمزی و تورم پوست معمولاً پس از تماس با لاتکس ایجاد می شود. این امر در مورد پوست تمام قسمت های بدن از جمله دست ها، لب ها و پوست ناحیه تناسلی مردان و زنان صدق می کند.
  2. بثورات پوستی: در این موارد، لکه های قرمز خارش دار و بثورات ممکن است در ناحیه ای از پوست که در تماس با لاتکس بوده است ایجاد شود. این بثورات تا یک روز پس از تماس ایجاد می شوند و ممکن است با تماس با نواحی مختلف بدن گسترش یابند.
  3. کهیر، آبریزش بینی و عطسه: این موارد معمولاً با خارش پوست اطراف لب و دهان، خارش چشم و آبریزش چشم همراه است. همچنین در چنین شرایطی ممکن است چشم قرمز شود.
  4. مشکلات تنفسی: افرادی که واکنش آلرژیک دارند ممکن است خس خس سینه یا مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس را تجربه کنند.
امپرازول چیست | عوارض، کاربرد و تداخلات

حساسیت به لاتکس چه مشکلات و بیماری هایی ایجاد می کند؟

علاوه بر بروز حساسیت سریع به استفاده از لاتکس و التهاب، قرمزی، خارش و سوزش پوست، گاهی اوقات مشکلات بزرگتری برای فرد ایجاد می شود که ممکن است شرایط را برای او بدتر کند. پس حتما باید به پزشک یا متخصص آلرژی مراجعه کنند. این مشکلات عبارتند از:

  • آنافیلاکسی بیشتر در افرادی که به پروتئین لاتکس حساس هستند رخ می دهد. یکی از علائم آن افت شدید فشار خون و مشکلات عمده تنفسی است.
  • درماتیت تحریک کننده واکنش دیگری به مواد ساخته شده با لاتکس است. این واکنش یک واکنش آلرژیک نیست، اما جذب مواد لاتکس از طریق پوست آسیب دیده باعث بروز آن می شود.
  • درماتیت آلرژیک تماسی نوعی اگزما است که شایع ترین واکنش سیستم ایمنی در هنگام حساسیت به لاتکس است. علائم این بیماری 12 تا 48 ساعت پس از تماس با لاتکس ظاهر می شود.
  • رینیت آلرژیک یا تب یونجه در برخی افراد هنگام تنفس مواد لاتکس رخ می دهد و علائمی مانند آسم ایجاد می کند.
علائم حساسیت به لاتکس کاندوم
علائم حساسیت به لاتکس کاندوم

علت حساسیت به لاتکس چیست؟

لاتکس یا پلاستیک طبیعی از پروتئین موجود در شیره درختی به نام Hevea brasiliensis ساخته می شود. در طول تولید، مواد شیمیایی مختلفی به آن اضافه می شود تا انعطاف پذیر، نرم و مقاوم شود. حساسیتی که افراد به لاتکس دارند ممکن است به مواد شیمیایی اضافه شده به آن باشد یا ممکن است مستقیماً به پروتئین لاتکس حساسیت داشته باشند. در چنین شرایطی سیستم ایمنی بدن فرد این مواد را تهدیدی برای سلامت فرد می داند و شروع به از بین بردن آنها می کند.

چه افرادی بیشتر مستعد ابتلا به این آلرژی هستند؟

هر کسی ممکن است به لاتکس حساسیت داشته باشد. اما معمولاً گروه هایی که در زیر ذکر شده است بیشتر در معرض آن هستند:

  • کارکنان مرکز بهداشت و پزشکانی که زیاد با دستکش های لاتکس سر و کار دارند.
  • کارگران صنعت لاستیک به دلیل تماس زیاد با لاتکس
  • مبتلایان به اسپینا بیفیدا به دلیل اینکه برای مدت طولانی و خیلی زود در معرض درمان قرار گرفته اند و با دستکش های لاتکس پزشکان در تماس بوده اند.
  • افرادی که سابقه ارثی آلرژی دارند، بیشتر به لاتکس حساسیت دارند.

روش های تشخیص و درمان حساسیت به لاتکس

در صورت تشدید بیماری و علائم اگزمای پوستی یا مشکلات تنفسی و فشاری باید سریعا با پزشک یا مشاوره پوست و مو مشورت کنید. از طریق این سایت می توانید با بهترین پزشکان از سراسر کشور که دارای تخصص های مختلف هستند آشنا شوید و بر اساس تجربیات مختلف در درمان بهترین را انتخاب کنید. همچنین از این طریق علاوه بر رزرو نوبت حضوری می توانید از مشاوره آنلاین نیز بهره مند شوید. علاوه بر معاینه بالینی، پزشک می تواند با گرفتن نمونه از پوست آسیب دیده یا بیوپسی و ارسال آن به آزمایشگاه از ابتلای شما به این حساسیت مطمئن شود.

۲۴ نکته‌ی مهم برای آرایش چشم که ضروری است
حساسیت پوستی به لاتکس
حساسیت پوستی به لاتکس

درمان حساسیت به لاتکس

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای آلرژی به لاتکس وجود ندارد. بنابراین همه پزشکان با دادن داروهای مختلف سعی در کاهش علائم این بیماری دارند. به عنوان مثال اگر فردی به دلیل بروز این حساسیت دچار اگزما شده باشد، پزشکان با دادن داروها و پمادهای حساسیت پوستی به لاتکس سعی در درمان اگزمای دست و سایر اعضای بدن دارند.

در ادامه با برخی از مهم ترین روش های درمان حساسیت به کاندوم یا دستکش لاتکس و داروهای تجویز شده توسط پزشک آشنا می شویم:

  • تجویز قرص آنتی هیستامین و آدرنالین برای کاهش علائم در بروز حساسیت های سطحی و موقت بسیار مفید است.
  • همچنین تجویز کورتیکواستروئیدها برای سرکوب موقت سیستم ایمنی رایج است.
  • تجویز آنتی بیوتیک در صورت عفونت زخم ها نیز در زمان پیشرفت بیماری بسیار مفید است.
  • در صورت تشدید این حساسیت و درد در ناحیه، استفاده از مسکن نیز توصیه می شود.
  • تجویز پمادها و کرم های کاهش دهنده التهاب و کاهش خارش. این کرم ها معمولا حاوی مقادیر مشخصی کورتیکواستروئید هستند.
  • در صورت حساسیت شدید، پزشک برای جلوگیری از آنافیلاکسی، تزریق اپی نفرین را تجویز می کند.

پاسخ به سوالات متداول در مورد حساسیت به لاتکس

در ادامه سعی کرده ایم به سه سوال رایج در زمینه حساسیت به لاتکس پاسخ دهیم. پاسخ به این سوالات می تواند اطلاعات کامل تری را در این زمینه در اختیار شما قرار دهد:

1- آیا حساسیت به لاتکس همان اگزمای دست است؟

حساسیت به لاتکس با اگزما متفاوت است. بنابراین حساسیت به لاتکس می تواند باعث اگزمای پوستی شود و گاهی علائم متفاوتی با اگزمای پوستی دارد. اما همه کسانی که اگزما دارند به این ماده حساسیت ندارند. زیرا ممکن است آلرژن های ایجاد کننده این بیماری متفاوت باشند.

2- درمان های خانگی آلرژی به لاتکس چیست؟

گاهی اوقات شدت حساسیت به لاتکس به حدی است که باید سریعاً با یک مشاور پوست و مو مشورت کنید. اما گاهی اوقات حساسیت پوست به لاتکس بسیار خفیف است و با مراقبت های ساده ای که در خانه انجام می دهید برطرف می شود و برای درمان نیازی به مراجعه به متخصص پوست ندارید. در این بین می توانید با انجام دستورالعمل های زیر در خانه به بهبود وضعیت کمک کنید.

رژیم شیر برای لاغری و کاهش وزن
آلرژی به لاتکس
آلرژی به لاتکس
  • از محصولات حاوی لاتکس دوری کنید و از دست زدن به آنها خودداری کنید. برای مثال می توانید از دستکش های ضد حساسیت برای شستن ظروف استفاده کنید.
  • در مورد حساسیت خود با اطرافیان خود و حتی فروشندگان و پزشکانی که از مواد ساخته شده با لاتکس در هنگام خدمت به شما استفاده نمی کنند صحبت کنید.
  • تا زمان بهبودی، سعی کنید دست یا ناحیه آسیب دیده را کمتر با مواد شوینده بشویید.
  • اجازه ندهید عطر، ادکلن و لوازم آرایشی معطر به محل برسد.
  • آنها را به طور مرتب با کرم های تجویز شده توسط پزشک یا یک کرم روغنی بدون عطر مرطوب کنید.
  • از لمس پوست خود با آب داغ خودداری کنید.
  • سعی کنید محیط خانه را مرطوب نگه دارید. محیط خشک می تواند حساسیت بیشتری ایجاد کند.
  • از خوردن غذاهای حساسیت زا مانند آووکادو، موز، کیوی، سیب، هویج، پاپایا، گوجه فرنگی و سیب زمینی خودداری کنید. البته می توانید حساسیت خود را به هر یک از این موارد اندازه گیری کنید و در صورت حساسیت به آن ها از آنها استفاده نکنید.

3- آیا می توان از حساسیت به لاتکس جلوگیری کرد؟

آلرژی به لاتکس به دلیل نقص در سیستم ایمنی بدن است. و این موضوعی غیرقابل کنترل و قابل درمان است. به همین دلیل نمی توانید از قبل بدانید که به این ماده حساسیت دارید یا نه و یا از بروز این حساسیت جلوگیری کنید. فقط هنگام لمس مواد حاوی لاتکس می توانید مراقب علائم پوستی باشید و در صورت مشاهده حساسیت به آنها از مصرف آنها خودداری کنید.

جمع بندی

آلرژی به لاتکس به ندرت تهدیدی برای سلامتی است. راه اصلی برای جلوگیری از علائم این نوع آلرژی، محدود کردن تماس با این ماده تا حد امکان است. این موضوع در عمل بسیار دشوارتر از آن است که گفته می شود; به خصوص اگر در حین کار در معرض لاتکس باشید.

با این حال، شما همچنان می توانید بدون تغییر سبک زندگی از علائم این آلرژی جلوگیری کنید. این نیاز به احتیاط و مراقبت بیشتری دارد. اگر حساسیت شما به این ماده به اندازه ای شدید است که نیاز به درمان پزشکی دارد، با یک متخصص آلرژی مشورت کنید.

تجربه شما در استفاده از محصولات لاتکس چیست؟ آیا شما هم به این ماده حساسیت دارید؟ به جز موارد ذکر شده در این مقاله، چه روش های دیگری را برای پیشگیری، کنترل و درمان حساسیت به لاتکس می شناسید؟ تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

 

منبع: mayoclinic

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

مجله نوبل

سایت مجله نوبل یک سایت خبری و فرهنگی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، فیلم و سینما، مد و استایل، سبک زندگی و ... فعالیت می‌کند. در این سایت شما می‌توانید به آخرین اخبار و گزارش‌ها در این حوزه‌ها دسترسی پیدا کنید و همچنین مقالات، نقد و بررسی فیلم‌ها، محصولات تکنولوژی و مد را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا