9 شغل پولساز موسیقی | درآمد از موسیقی در ایران
فهرست مطالب
بسیاری از علاقه مندان به رشته موسیقی و فعالیت در آن در کنار علاقه و مشاغل مفرح در این زمینه به کسب درآمد از موسیقی نیز میاندیشند. در میان مشاغل مختلف این رشته، برخی مشاغل پولساز و پردرآمد و برخی دیگر عجیب و غریب و کمی عجیب هستند در این مطلب از سایت مجله نوبل شما را با چند شغل پولساز موسیقی آشنا می کنیم.
1. آواز خواندن (خوانندگی)
یکی از مشاغل پرطرفدار و پردرآمد در عرصه موسیقی، خوانندگی است. البته میزان درآمد حاصل از این شغل بستگی به تعداد آلبومهای منتشر شده، محبوبیت خواننده و کنسرتهایی دارد که برگزار میکند. اما برگزاری کنسرتهای بزرگ به تنهایی یکی از منابع درآمد قابل توجه این شغل پولساز در عرصه موسیقی است.
2. آهنگسازی
بدون شک یکی از 9 شغل پولساز موسیقی آهنگسازی است. دانشجویان رشته آهنگسازی در واقع مؤلفان این رشته هستند. این افراد با کنار هم قرار دادن نتهای مختلف و اختصاص سبک و وسیله موسیقایی، آثار فوق العاده و جذابی خلق میکنند. آهنگسازان موسیقی علاوه بر جنبه خلاقانه یک قطعه، جنبههای درآمدزایی و تجاری موسیقی را نیز درک میکنند. به همین دلیل با نوازندگان مختلف همکاری میکنند و در این راه از هنرمندان دیگر کمک میگیرند.
3. مهندس صدا
شاید تصور اینکه صداگذاری میتواند یکی از پردرآمدترین مشاغل در موسیقی باشد، کمی دور از ذهن باشد. اما جالب است بدانید که چون صدابردار وظیفه فنی ضبط موسیقی یا اجرای زنده را بر عهده دارد، درآمد بسیار خوبی در این زمینه کسب میکند. در واقع مهندس صدا وظیفه طراحی و مدیریت سطوح و خروجی صدا را بر عهده دارد. این شخص مسئولیت نگهداری تجهیزات فیزیکی صدا مانند میکروفون را نیز بر عهده دارد.
البته زمانی که یک صدابردار مشغول ضبط موسیقی است، وظایف دیگری هم دارد. این شخص نیز باید آهنگها را به خوبی ویرایش، میکس و تغییر دهد تا بهترین قطعه موسیقی مطابق با سلیقه هنرمند ارائه شود. علاوه بر این مهندس صدا مسئولیت سازماندهی و مدیریت جلسات ضبط و رفع مشکلات فنی احتمالی را نیز بر عهده دارد. برای ورود به این شغل نیز تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد صدا و سیما در دانشکده مهندسی رسانه و مهندسی رسانه دانشگاه صدا و سیما الزامی است.
4. نوازنده ارکستر
اگرچه نوازنده ارکستر بودن کار آسانی نخواهد بود، اما اگر مهارت و تجربه کافی داشته باشید درآمد و حقوق بالایی خواهید داشت. به طور کلی مهمترین عاملی که بر دستمزد یک نوازنده تأثیر میگذارد، ارکستری است که با آن کار میکند. همچنین با وجود رقابت شدیدی که بین نوازندگان این رشته وجود دارد، یک نوازنده ارکستر از امنیت شغلی خوبی برخوردار است. زیرا اگر نوازنده بتواند تجربه خوبی در همکاری با یک ارکستر کسب کند، معمولا این همکاری در دراز مدت شکل میگیرد.
5. مدیر برنامه های هنرمند
یکی از 9 شغل پولساز موسیقی، برنامه ریزی کنسرت، تور و مذاکرات مهم و عقد قرارداد برای خوانندگان و نوازندگان این حوزه است. این فرد که مدیر برنامه هنرمندان به حساب میآید نقش بسیار برجستهای در محبوبیت و زندگی حرفهای خوانندگان و نوازندگان دارد. در واقع بسیاری از خوانندگان و نوازندگانی که در صنعت موسیقی بسیار معروف شدهاند و به درآمدهای زیادی دست یافته اند این شهرت را مدیون مدیر برنامه های خود هستند.
6. وکیل کپی رایت موسیقی
یکی دیگر از 9 شغل پولساز موسیقی، قانون کپی رایت است. اگرچه این شغل نیاز به دانش موسیقی ندارد، اما یکی از پردرآمدترین مشاغل در این زمینه است. در واقع وکیل موسیقی فردی است که مسائل حقوقی مختلف در صنعت موسیقی را حل میکند. وکلای کپی رایت موسیقی آموزش دیده و با تجربه در رسیدگی به طیف گستردهای از مسائل حقوقی مانند مدیریت قرارداد، ادعاهای حق چاپ، اختلافات تجاری، نمایندگی هنرمندان و موارد دیگر هستند.
7. کارشناس فروش موسیقی
افراد فعال در زمینه فروش موسیقی متخصصانی هستند که فرآیند خرید تجهیزات و یا فروش قطعات موسیقی شما را آسان خواهند کرد. یک کارشناس فروش موسیقی، تنظیم تور، کنسرت، و فروش آهنگها و آلبومها را برای نوازندگان و خوانندگان آسان میکند. این شغل علاوه بر چالش های ایجاد ارتباط بین هنرمندان و مخاطبان، میتواند درآمد قابل توجهی را نیز برای کارشناس فروش موسیقی به همراه داشته باشد.
8. فولی آرتیست
آیا تا به حال صدای تاب خوردن شمشیر یا صحنههای اکشن از فیلمهای فانتزی را در ذهن خود تصور کردهاید؟ این کار کمی سخت است و در مواردی مانند زمان دایناسورها و فیلمهای تاریخی، تصور برخی صداها غیرممکن است. به همین دلیل حضور یک هنرمند فولی یا طراح صدا در تدوین این فیلمها ضروری است. به عنوان یک هنرمند فولی، هنر قرار دادن صدا در یک صحنه فیلم یا تلویزیون چیزی است که به مخاطب احساسی فوق واقعی میدهد. صداهایی مانند یک پله روی پلکان چوبی و صدای جیر آن راه پله، صدای باد و صدای شکستن تنها بخشی از چیزهایی است که یک طراح صدا به فیلم اضافه میکند.
9. حمل کننده
اگر از جمله افرادی هستید که عاشق وسایل موسیقی هستید و دارای 3 ویژگی زیر هستید، میتوانید صاحب یکی از عجیبترین مشاغل در این زمینه شوید:
- شما دانش راه اندازی و راه اندازی تجهیزات موسیقی را دارید
- شما توانایی بالایی در سازماندهی، مدیریت و سازماندهی دارید
- بخشی از یک گروه موسیقی زنده الکترونیکی
با این ویژگیها می توانید در زمینه حمل و نقل و تجهیزات پیاده سازی فعالیت کنید. در واقع با ارائه خدمات حمل و نقل، مبلغی را دریافت میکنید تا قبل از رسیدن هنرمندان، وسایل مورد نیاز آنها را به سالن اجرا ببرید. اگرچه این شغل به کار بدنی زیادی نیاز دارد و چالش جدی این شغل محسوب میشود، اما امتیاز تماشای اجراهای درجه یک بدون استرس میتواند برای شما جذاب باشد.
نتیجه
در هر رشته و مهارتی، همیشه مشاغل زیادی وجود دارد که علاوه بر درآمد، گاهی اوقات عجیب و دور از ذهن نیز میباشد. اما در عرصه موسیقی روز به روز به مشاغل این رشته افزوده میشود و هرکس بنا به ذوق و مهارت خود بخشی از این هنر را بر عهده میگیرد. اگر شما هم به دنیای موسیقی علاقه دارید و به عنوان شغلی درآمدزا به آن نگاه میکنید، میتوانید یکی از 9 شغل پولساز موسیقی را که تاکنون معرفی کردهایم، هدف خود بدانید.
منبع: shopify
شغلهای پولساز موسیقی مطلب جذابی بود