داروی تتراکائین موضعی | عوارض، کاربرد، تداخلات دارویی
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و اقدامات احتیاطی، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری تتراکائین موضعی
فهرست مطالب
تتراکائین موضعی با رقابت با کلسیم بر روی گیرنده های غشای عصبی، عبور سدیم از غشای سلولی را کنترل می کند و فاز دپلاریزاسیون پتانسیل عمل را کاهش می دهد. این اثرات با تثبیت غشای سلول های عصبی در نتیجه کاهش نفوذپذیری این غشاء به یون های سدیم، شروع و هدایت امواج عصبی را متوقف می کند. در ادامه با مجله نوبل همراه باشید.
استفاده از داروی موضعی تتراکائین
بی حس کننده موضعی پوست – آفتاب سوختگی – بثورات پوستی
اشکال دارویی تتراکائین موضعی
- کرم
- قطره چشم
- آمپول
اطلاعات دارویی تتراکائین موضعی
تتراکائین موضعی (برای استفاده روی پوست) برای تسکین درد یا ناراحتی ناشی از تحریکات خفیف پوستی مانند آفتاب سوختگی یا بثورات جزئی استفاده می شود. تتراکائین یک بی حس کننده موضعی است که با مسدود کردن سیگنال های عصبی در بدن عمل می کند.
مقدار و نحوه مصرف داروی موضعی تتراکائین
قبل از شروع درمان با تتراکائین موضعی، بروشور دارو داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این جزوه به شما کمک می کند تا اطلاعات جامعی در مورد دارو به دست آورید و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در مورد استفاده از آن سوالی دارید با پزشک خود مشورت کنید.
دوز و مقدار تتراکائین موضعی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بنابراین دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید و از افزایش یا کاهش خودسرانه مقدار و مدت مصرف خودداری کنید.
این دارو فقط برای استفاده موضعی است.
قبل از استفاده موضعی تتراکائین دست های خود را کاملا بشویید.
اگر این دارو وارد چشم یا دهان شما شد، بلافاصله آن را با آب بشویید.
تتراکائین را روی زخمهای باز، عمیق، سوختگیهای شدید یا نواحی بزرگ پوست استفاده نکنید. زیرا این امر باعث می شود که مقدار زیادی دارو از طریق پوست جذب شود که خطرناک است.
بدون تجویز پزشک، ناحیه آسیب دیده پوست خود را که در آن تتراکائین مصرف کرده اید، بانداژ یا گرم نکنید. این ممکن است خطرناک باشد.
اگر علائم شما در عرض 7 روز بهبود نیافت، بدتر شد یا از بین رفت و دوباره عود کرد، با پزشک خود مشورت کنید.
موارد منع مصرف تتراکائین موضعی
به تاریخ انقضای تتراکائین موضعی توجه کنید و اگر دارویی که دارید تاریخ مصرف آن تمام شده است از آن استفاده نکنید.
هرگز تتراکائین را به شخص دیگری حتی با علائم مشابه خود ندهید. اگر شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو به پزشک خود اطلاع دهید. به خصوص اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا سایر مواد و داروها (مانند سابقه واکنش آلرژیک به سایر داروهای بی حس کننده موضعی مانند (لیدوکائین، بنزوکائین یا پریلوکائین)
- بارداری
- شیر دادن
- عفونت پوست
- آسیب یا زخم باز در محل مصرف دارو
- هر شرایطی که شما را به بیهوشی حساس کند.
تداخلات دارویی تتراکائین موضعی
تداخلات دارویی ممکن است اثر و اثر داروها را تغییر دهد یا خطر عوارض جانبی آنها را افزایش دهد. بنابراین، برای استفاده از این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید، چه نسخه ای و چه بدون نسخه (گیاهی، مکمل ها و…) را با متخصص پوست و مو خود در میان بگذارید.
عوارض جانبی تتراکائین موضعی
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از کاربران نیز هیچ نوع عارضه ای را نشان نمی دهند. برخی از عوارض جانبی پس از مدت کوتاهی از مصرف دارو ناپدید می شوند.
اگر هر یک از عوارض زیر ادامه یافت یا بدتر شد، در اسرع وقت با پزشک مشورت کنید:
- سوزش یا خارش خفیف
- رطوبت یا قرمزی پوست
- بی حسی: در قسمت هایی از پوست که دارو به طور تصادفی با آن تماس پیدا کرده است.
در صورت بروز عوارض زیر فوراً به پزشک مراجعه کنید:
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- ضربان قلب آهسته، سریع یا نامنظم
- سوزش، خارش، تورم شدید یا سایر تحریکات پوستی
- ترشحات عفونی
- حالت تهوع
- استفراغ
در صورت بروز علائم واکنش های آلرژیک مانند کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان یا گلو سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
استفاده بیش از حد از تتراکائین موضعی
این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید.
اگر احساس کردید فردی مسموم شده است و علائمی مانند تشنج، کما، ضربان قلب نامنظم، تنفس آهسته یا نارسایی تنفسی (قطع تنفس) دارید، فوراً با 911 تماس بگیرید.
شرایط نگهداری تتراکائین موضعی
- دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
- برای کسب اطلاعات لازم در مورد جزئیات شرایط نگهداری این دارو، بروشور همراه دارو را مطالعه کرده و با داروساز مشورت کنید.
همچنین میتوانید مقالات داروی نورواید چیست و قرص آلفن ایکس ال 100 چیست را نیز مطالعه کنید.
مطالب ذکر شده در مطلب فوق صرفا جهت اطلاع و افزایش اطلاعات شما دوستان عزیز می باشد و به هیچ وجه جایگزین توصیه پزشک متخصص نمی باشد. برای مصرف دارو و آگاهی از عوارض آن با توجه به سوابق پزشکی خود باید با پزشک متخصص مشورت کنید.
جمع بندی
اگرچه برخی از داروها هرگز نباید با هم استفاده شوند، اما در موارد دیگر ممکن است دو داروی مختلف حتی در صورت تداخل با یکدیگر استفاده شوند. در این موارد ممکن است پزشک بخواهد دوز دارو را تغییر دهد و یا اقدامات احتیاطی دیگری لازم باشد. هنگامی که شما این دارو را دریافت می کنید، بسیار مهم است که متخصص مراقبت های بهداشتی شما بداند که آیا شما از داروهای ذکر شده در زیر استفاده می کنید یا خیر. تعاملات زیر بر اساس اهمیت بالقوه آنها انتخاب شده اند و لزوماً همه چیز را شامل نمی شوند.
منبع: mayoclinic