دکوراسیونمد و استایل

آیا سرویس دستگاه پکیج امری ضروری است؟

رپورتاژ

دستگاه‌های پکیج دیواری انواع مختلفی دارند و در برندهای متنوعی در بازار یافت می‌شوند. بوتان و ایران رادیاتور از جمله شناخته‌شده‌ترین برندهای پکیج هستند. پکیج لورچ، تاچی، بویلر و مرکوری و ده‌ها نوع پکیج داخلی دیگر نیز کیفیت مطلوبی دارند و هر کدام مشتریان خاص خود را نیز دارند. در ادامه با مجله نوبل همراه باشید.

پکیج‌های دیواری از هر برندی که باشند به دلیل کارکرد مداوم ممکن است دچار ایراد و یا نقص فنی شوند. به همین خاطر باید برای نگهداری و استفاده بهتر، به صورت دوره‌ای سرویس شوند و در صورت وجود نقص فنی دستگاه را تعمیر کنید.

 برای تعمیر و سرویس پکیجتان از هر برندی که باشد بهتر است با نمایندگی همان برند در شهر خود تماس بگیرید. برای مثال برای تعمیر پکیج لورچ در کرج بهتر است با نمایندگی پکیج لورچ در همان منطقه تماس بگیرید. چرا که تعمیرکاران آزاد پکیج ممکن است قطعات اصل و اورجینال شرکت را در هنگام تعمیر پکیج شما در اختیار نداشته باشند. هر پکیج به طور میانگین بهتر است هر شش ماه یکبار توسط سرویسکار مجاز و به طور اصولی بررسی و سرویس شود تا عملکرد دستگاه همیشه بهینه بماند.

مهم‌ترین اقدامات در سرویس پکیج

در سرویس دوره‌ای پکیج موارد زیر انجام می‌شود:

  • بررسی و تنطیم میزان گاز پکیج
  • تست و بررسی دودکش پکیج
  • بررسی پمپ پکیج
  • تعویض فیلتر و جایگزین نمودن فیلترهای جدید
  • تست سنسورهای دستگاه
  • شست و شوی لوله های رفت و برگشت و مبدل پکیج
  • تعمیر اجاق پکیج
  • تعویض فیلتر

فیلتر پکیج اصلی‌ترین قطعه برای جلوگیری از ایجاد رسوب در داخل دستگاه است. جریان آب در داخل لوله‌ها به مرور زمان رسوب می‌کند و منجر به گرفتگی لوله‌ها می‌شود. این مساله به موتور فشار وارد کرده و مصرف انرژی پکیج را بیشتر می‌کند. بنابراین تعویض فیلتر یا پاکسازی صافی‌ها امری ضروری برای جلوگیری از گریپاژ کردن موتور و جلوگیری از اختلالات جریان آب در پکیج است.

در هنگام سرویس پکیج، تعویض فیلتر باید طبق مراحل زیر انجام شود:

  • بررسی لوله های ورودی و خروجی آب:  قسمتی از لوله آب ورودی را ببرید و اطمینان از خروج آب سرد در مدار مطمئن شوید.
  • بستن سه راهی و نصب یک عدد والو برای هدایت آب به مسیر خروجی
  • نصب فیلتر محصول
  • بررسی دودکش و کلاهک

در هنگام نصب یا سرویس نمودن پکیج باید دودکش و کلاهک را از نظر ایمنی محل نصب بررسی کرد. اگر دودکش ناصحیح بسته شده باشد، سبب بروز احتراق و کمبود اکسیژن در محل می شود. مناسبترین دودکش برای نصب ایمن دودکشی است که حداقل 15 سانتی متر قطر داشته باشد و انتهای آن H شکل  باشد. نصب کلاهک تعدیل روی قسمت خروجی دودکش اهمیت زیادی دارد، زیرا گاز و بخارهای سمی دستگاه از طریق کلاهک به بیرون هدایت می شود.

بررسی سیستم گریپاژ پمپ پکیج

اگر دستگاه برای مدت زمان طولانی خاموش بماند یا رسوب آب به داخل پمپ نفوذ کند، روتور داخل پمپ از کار می افتد.این نقص فنی را گریپاژ پمپ گویند و سبب گریپاژ موتور نیز می‌شود.

برای جلوگیری از نفوذ رسوب به داخل پمپ باید فیلتر و صافی دستگاه به موقع رسوب گیری شود.

در ضمن برخی از برندهای مرغوبتر طوری ساخته شده اند که مشکل از کار افتادگی پمپ را ندارند. بنابراین انتخاب مدل مناسب نیز اهمیت دارد.

 در ادامه به بیان برخی از ایرادات دستگاه پکیج پرداخته‌ایم.

روشن نشدن پکیج

بررسی دلایل بروز عیب:

  • مشکل فنی در سیستم برق رسانی
  • بررسی سیم کشی یا مشعل
  • بررسی لوله و اتصالات از نظر گرفتگی و رسوب
  • تست فلوسوییچ پکیج

گرم نشدن پکیج

دلایل بروز عیب:

  • خاموش شدن شعله گاز
  • تغییرات ناگهانی فشار آب
  • بررسی لوله ها از نظر رسوب

نشت آب

دلایل بروز عیب

  • بررسی سوراخ شدن مخزن و یا بدنه دستگاه
  • بررسی شلنگ ها و لوله ها

افت ناگهانی فشار آب ساختمان و همچنین عدم انجام هواگیری پکیج و رادیاتورها یا رسوب‌زدایی ممکن است با عث سروصدای ناهنجارو یا بلندتر از حد معمول در پکیج شود. اگر با مشکل افت فشار آب در پکیج مواجه شدید نیز شیر پرکن پکیج را بررسی کنید چرا که ممکن است باز مانده باشد.

نکاتی در خصوص پکیج تاچی

یادتان باشد سرویس و تعمیر هر پکیج ممکن است روش متفاوتی داشته باشد. بهتر است با تعمیرکار مجاز تماس بگیرید و همچنین دفترچه راهنمای دستگاه پکیج خود را برای بررسی کدهای خطا مرور کنید. گاهی ممکن است با بررسی علت این کدهای خطا و بدون تماس با تعمیرکار خودتان قادر به حل مشکل پکیج باشید. برای مثال در ادامه از کدهای خطا در پکیج تاچی گفته ایم.

کدخطای E1 مربوط به نقص در محفظه شعله است. اگر شعله تشکیل نمی‌شود و یا ثابت نیست این خطا را مشاهده خواهید کرد. این مساله ممکن است ناشی از موارد زیر باشد.

عدم ورود گاز به پکیج

اختلالات فشار گاز

اتصال جرقه زن یا شیر گاز در برد دستگاه قطع شده

کدخطای E2 مربوط به گرم شدن بیش از اندازه مبدل است. داغ کردن مبدل در پکیج تاچی ممکن است بنا به یکی از علل زیر رخ دهد:
شیر سه راهی برق سوخته یا خراب شده است
پمپ دستگاه معیوب شده
شیر مدار رفت و برگشت گرمایش بسته شده است.
اگر تهویه دستگاه به خوبی انجام نشود کد خطای E3 را مشاهده خواهید کرد. تهویه نشدن ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
فن پکیج کثیف یا خراب شده است.
دودکش دچار گرفتگی شده
اتصال برد مدار قطع است و یا ورله فن سوخته
پرشر سوییچ فن خراب شده
اشیای خارجی با پروانه فن درگیر شده است
اگر فشار آب در پکیج کم باشد در این صورت کد خطای E4 را میبینید که ممکن است به علت قطع شدن اتصال برد، کاهش فشار آب ساختمان و یا به دلیل مسدود شدن لوله آب باشد.
کد خطای E6 را به دلیل نقص حسگر دمای آب (NTCR) مشاهده خواهید کرد. اگر NTC مدار گرمایش خراب شده باشد و یا اتصال سیم آن با برد قطع شده باشد این مشکل پیش خواهد آمد. در این صورت نیاز به تعویض سنسور دارید.
کد خطای E7 نیز به علت نقص در حسگر دمای آب مصرفی رخ می‌دهد که باز هم دلیلش ممکن است یکی از دلایل کد خطای قبلی باشد یعنی قطع اتصال برد و یا مدار NTC مصرفی خراب است.

پکیج های تاچی در سری های مختلف A , B , C , D  ساخته شده اند و هر کدام کد خطای خاصی دارند.برای رفع نقص  و تعمیر پکیج باید از تعمیر کاران مجاز کمک بگیرید.برای ارتباط با تعمیرکار ماهر پکیج تاچی اینجا کلیک نمایید.

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

مجله نوبل

سایت مجله نوبل یک سایت خبری و فرهنگی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، فیلم و سینما، مد و استایل، سبک زندگی و ... فعالیت می‌کند. در این سایت شما می‌توانید به آخرین اخبار و گزارش‌ها در این حوزه‌ها دسترسی پیدا کنید و همچنین مقالات، نقد و بررسی فیلم‌ها، محصولات تکنولوژی و مد را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا