تکنولوژی و دیجیتال

کامپیوتر چست؟ و چه کاربردی دارد؟

در دنیای امروز، افراد کمی هستند که ندانند کامپیوتر چیست همه ما کم و بیش با کامپیوتر آشنا هستیم به عنوان مثال، اگر در حال خواندن این مقاله هستید، به این معنی است که احتمالاً با رایانه به اینترنت متصل هستید. البته کامپیوترها تنوع بسیار زیادی دارند که باعث می‌شود کاربردهای متفاوتی داشته باشند. در این مقاله در مورد اینکه کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد صحبت خواهیم کرد. با مجله نوبل همراه باشید.

روند رشد کامپیوترها

افزایش فروش کامپیوترها به لطف بحران کرونا محقق شده است. طبق گزارش شرکت Canalys، به نظر می‌رسد این افزایش تقاضا ادامه‌دار خواهد بود و اگرچه دورکاری کارکنان باعث شده افراد زیادی به فکر خرید کامپیوتر بیفتند، از طرف دیگر کاربران زیادی برای سرگرمی به کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها مراجعه می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ مایکروسافت اعلام کرد که شمار کاربران ویندوز ۱۰ از ۱ میلیارد نفر عبور کرده و همچنین به دلیل افزایش تقاضا برای کامپیوترها، برنامه‌های خود را برای توسعه‌ی ویندوز ۱۰X تغییر داد. این ویندوز قرار بود ابتدا برای گجت‌های دو نمایشگره عرضه شود ولی مایکروسافت حالا می‌خواهد در ابتدا آن را برای لپ‌تاپ‌های استاندارد عرضه کند.

نقش کامپیوترها

کامپیوترهای شخصی که جزو تکنولوژی و دیجیتال است نقش مهمی در تسریع فرایند دورکاری شرکت‌ها ایفا کردند. در سال‌های گذشته برخی کارشناسان می‌گفتند که کامپیوترها به زودی تا حد زیادی کنار می‌روند اما سال ۲۰۲۰ ارزش زیاد کامپیوترهای شخصی و لپ‌تاپ‌ها را ثابت کرد.

طبق گزارش شرکت‌های Canalys و IDC، شرکت‌های لنوو، HP و Dell در رتبه‌ی اول تا سوم بازار کامپیوتر در سال ۲۰۲۰ قرار گرفته‌اند. همچنین در این سال سهم بازار کامپیوترها و مک‌بوک‌های اپل تا حد قابل توجهی افزایش یافته است. در این سال، اپل از نخستین مک‌بوک‌های مبتنی بر تراشه M1 رونمایی کرد که سروصدای زیادی راه انداختند و توجه گسترده‌ای به خود جلب کرده‌اند.

بهترین لپ تاپ معماری | لپ تاپ مناسب معماری
انواع کامپیوتر
انواع کامپیوتر

نسل اول کامپیوترها

اولین کامپیوتر مدرن در سال 1937 اختراع شد. مخترع کامپیوتر پروفسور آیکن بود که از لامپ های دیود برای اختراع آن استفاده کرد. این کامپیوترها بسیار حجیم و گران بودند. در نسل‌های اولیه رایانه‌ها به جای پایه ده از سیستم باینری استفاده می‌شد.

به طور خلاصه، در سال 1937، اولین کامپیوتر دیجیتال الکترونیکی جهان به نام ABC ساخته شد. اگرچه این دستگاه قابل برنامه ریزی نبود، اما از آن برای حل نرخ های خطی استفاده می‌شد. ABC به دلیل ماهیت ابتدایی خود به زودی با رایانه‌های دیگر جایگزین شد.

در سال 1943، در طول جنگ جهانی دوم، دولت ایالات متحده یک پروژه مخفی را برای ساخت دستگاهی آغاز کرد که بتواند ارتباطات رمزگذاری شده آلمانی را رمزگشایی کند. این مسئولیت بر عهده IBM و دانشگاه هاروارد بود که در نهایت منجر به ساخت دستگاهی به نام ASCC در سال 1944 شد. اعداد رقمی

نسل دوم کامپیوترها

یکی از قطعات پرکاربرد و تاثیرگذار در صنعت، ترانزیستور بود که در سال 1948 توسط باردین اختراع شد و ده سال بعد به سطح استفاده صنعتی رسید. این امر منجر به معرفی نسل دوم کامپیوترها شد که فضای کمتری را اشغال می‌کردند و حافظه بیشتری داشتند و در عین حال ارزان‌تر بودند.

نسل سوم کامپیوترها

نسل سوم کامپیوترها در سال 1964 مورد استفاده قرار گرفت که در آن به جای دیودها و ترانزیستورها از مغناطیس حلقه‌ها استفاده شد. مواد حلقه و میله‌هایی که برای ساخت کامپیوتر استفاده می‌شد از اهمیت بالایی برخوردار بود به طوری که اکسید آن می‌توانست باعث عبور جریان الکتریکی از قطب‌های آهنربا شود. معروف‌ترین کامپیوترهای نسل دوم IBM/360 بودند.

نسل چهارم کامپیوترها

بین نسل سوم و چهارم کامپیوترها تفاوت معناداری وجود ندارد. این کامپیوترها نسبت به کامپیوترهای نسل سوم عمر طولانی و حافظه بیشتری داشتند و از تغییرات سخت افزاری آنها می‌توان به استفاده از مدارهای مجتمع با چگالی بالا و استفاده از ریزپردازنده‌ها اشاره کرد.

بررسی آیپد پرو 2022 | قیمت و مشخصات iPad Pro 2022

نسل پنجم کامپیوترها

قیمت کامپیوترهای نسل پنجم کاهش و استفاده کاربران از کامپیوتر افزایش یافت. برنامه نویسی با معرفی این دسته از کامپیوترها مورد توجه قرار گرفت و امکان ارتباط کامپیوتری با صدا و تصویر نیز فراهم شد. این کامپیوترها از هوش مصنوعی بهره برده‌اند و حافظه آنها بسیار زیاد است و در عین حال حجم بسیار کمی را اشغال می‌کند.

نسل ششم کامپیوترها

کامپیوترهای نسل ششم کامپیوترهایی از نوع پنتیوم هستند که در آنها می‌توان از سیستم‌های چند رسانه‌ای استفاده کرد. این تکامل در نهایت منجر به ظهور ابررایانه‌های فعلی شده است که همه چیز را ممکن کرده‌اند. برای اطلاع کامل از روند پیدایش کامپیوترها با مقاله تاریخچه کامپیوتر همراه باشید.

اجزای کامپیوتر چیست
اجزای کامپیوتر چیست

مخترع کامپیوتر

با توجه به تاریخچه کامپیوتر، شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که مخترع واقعی کامپیوتر کیست؟ به گفته بسیاری از محققان آلن تورینگ کسی بود که در دهه 1930 به عنوان پدر محاسبات مدرن و علوم کامپیوتر شناخته می‌شد و مهمترین جایزه علوم کامپیوتر به افتخار او جایزه تورینگ نامگذاری شده است تسوزه در سال 1938 اولین کامپیوتر خود به نام Z1 را ساخت که البته قابلیت برنامه نویسی نداشت.

از سوی دیگر، محققان انگلیسی معتقدند که چارلز بابیج، ریاضیدان قرن نوزدهم، ایده اولین کامپیوتر قابل برنامه ریزی را در دهه 1830، صد سال قبل از ایده آلن تورینگ ارائه کرد. و این منجر به ایجاد یک موتور تفاضلی بر اساس طرح‌های اصلی بابیج در سال 1991 شده است که به خوبی کار می کند.

انواع کامپیوتر بر اساس مصرف

  • کامپیوتر آنالوگ
  • کامپیوتر دیجیتال
  • کامپیوتر هیبرید

انواع کامپیوتر بر اساس اندازه

  • گوشی هوشمند
  • ریز رایانه
  • ایستگاه کار
  • رایانه شخصی
  • لپتاپ
  • رایانه کوچک
  • بزرگ رایانه
  • ابر رایانه

کاربرد کامپیوتر چیست؟

هیچ پاسخ صحیح و دقیقی برای این سوال که کامپیوتر برای چه منظوری استفاده می‌شود وجود ندارد. کامپیوترها کاربردهای زیادی در زندگی دارند و همانطور که قبلا خواندید، کسب و کارهای کمی هستند که می‌توانند بدون کمک کامپیوتر به حیات خود ادامه دهند. به همین دلیل، کامپیوتر چه کاربردی دارد؟ پاسخ خواهیم داد.

مسیر بی پایان حذف شارژر؛ اوپو همچنین اعلام کرد که از سال آینده گوشی های بدون شارژر را عرضه خواهد کرد
انشا کامپیوتر چیست
انشا کامپیوتر چیست

کاربرد کامپیوتر در پزشکی

در سی تی اسکن، تست اسپیرومتری، سنگ شکن کلیه و کیسه صفرا، جراحی لیزر چشم و…

کاربرد کامپیوتر در صنعت

کنترل موشک و تردد، امور حسابداری و انبارداری، امور حقوق و دستمزد پرسنل، بانک و ….

کاربرد کامپیوتر در گرافیک

ساخت انیمیشن، طراحی، طراحی پوستر، طراحی مدار الکتریکی، ساخت بازی های کامپیوتری و انیمیشن، سینما علاوه بر موارد ذکر شده، استفاده از رایانه در زندگی روزمره بر هیچکس پوشیده نیست و همه ما به طور مستقیم یا غیرمستقیم دائماً در حال کار با رایانه هستیم.

اجزای اصلی یک کامپیوتر چیست؟

در یک طبقه بندی کلی می توان اجزای اصلی یک کامپیوتر را به دو دسته نرم افزار کامپیوتر و سخت افزار کامپیوتر تقسیم کرد.

قطعات سخت افزاری کامپیوتر

سخت افزار کامپیوتر هر بخشی از آن است که ما بتوانیم آن را لمس کنیم. مانند مانیتور، ماوس، صفحه کلید و غیره.

اجزای نرم افزار کامپیوتری نرم افزار

نرم افزار کامپیوتری به بخش های غیر فیزیکی کامپیوتر اطلاق می‌شود در واقع ویندوز یا برنامه‌هایی که روی کامپیوتر خود نصب می‌کنید نرم افزار کامپیوتری محسوب می‌شوند برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید مقاله نرم افزار چیست؟

به عنوان مثال برنامه Word برای کامپیوتر، برنامه فتوشاپ، انواع بازی ها و پیام رسان ها همگی جزو نرم افزارهای کامپیوتری محسوب می‌شوند.

جمع بندی

تا اینجا در مقاله در مورد کامپیوتر چیست مطالعه کرده‌اید و به زبان ساده یاد گرفته‌اید که کامپیوتر چیست که قطعا بر دانش شما در مورد کامپیوتر افزوده است. اما بدیهی است که تنها با مطالعه متن در مورد کامپیوتر و تحقیق در مورد کامپیوتر، اگرچه اطلاعات کامپیوتر افزایش می‌یابد، اما توانایی کار حرفه‌ای با آن را نخواهید یافت.

 

منبع: wikipedia

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

مجله نوبل

سایت مجله نوبل یک سایت خبری و فرهنگی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، فیلم و سینما، مد و استایل، سبک زندگی و ... فعالیت می‌کند. در این سایت شما می‌توانید به آخرین اخبار و گزارش‌ها در این حوزه‌ها دسترسی پیدا کنید و همچنین مقالات، نقد و بررسی فیلم‌ها، محصولات تکنولوژی و مد را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا