رژیم و تغذیهزیبایی و سلامت

راهنمای تغذیه قائدگی خانم‌ها؛ دوران پریودی چی بخوریم

برای شما هم سوال پیش آمده که دوران پریودی چی بخوریم؟ دوران پریودی یکی از مراحل طبیعی در زندگی زنان است که با تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی همراه می‌شود. در این دوره، بدن به نیازهای خاصی احتیاج دارد تا بهبود و راحتی حاصل شود. از افسردگی، خستگی و اضطراب تا درد و تورم قفسه سینه، دل درد، سردرد و تغییرات خلق و خوی، علائم و نشانه‌های پریودی می‌تواند متنوع و گاهی هم دشوار باشد.

در این مقاله، به بررسی اهمیت اینکه دوران پریودی چی بخوریم می‌پردازیم. تغذیه به عنوان یک عامل کلیدی در تنظیم هورمون‌ها، کاهش التهابات و بهبود علائم پریودی نقش مهمی ایفا می‌کند. با توجه به اینکه هر غذایی خاصی خواص و خواص خاصی دارد، در این مقاله به بررسی انواع مواد غذایی و تأثیر آنها بر علائم پریودی می‌پردازیم.

همچنین، راهکارها و توصیه‌های عملی جهت تغذیه مناسب در دوران پریودی را بررسی می‌کنیم. از تغذیه با غذاهایی که غنی از آهن، کلسیم و ویتامین D هستند تا مصرف غذاهای ضد التهاب و آنتی‌اکسیدانی، در این مقاله به بررسی این موضوعات می‌پردازیم. در ادامه این مقاله با مجله نوبل همراه باشید.

دوران پریودی چی بخوریم چی نخوریم
دوران پریودی چی بخوریم چی نخوریم

برای دوران پریودی چی بخوریم

بسیاری از افراد سوال دارند که در دوران پریودی چی بخوریم؟ استفاده از غذاهای مناسب در طول دوره پریودی باعث می‌شود تا شما در این دوره حال بهتر و راحت‌تری داشته باشید. در ادامه، برخی از خوراکی‌هایی که توصیه می‌شود در طول دوره پریودی مصرف شوند، برای شما آورده‌ایم:

1. نوشیدن آب

مصرف آب در طول دوره پریودی اهمیت بسیاری دارد. اگر شما از آن دسته افرادی هستیده در این زمان با سردردهای شدید روبروی‌شوند، باید به مقدار زیادی آب مصرف کنید. نوشیدن آب به اندازه کافی می‌تواند به کاهش سردرد در این دوره کمک کند.

2. مصرف زنجبیل

استفاده از چای زنجبیل می‌تواند علائم دردناک قاعدگی رااهش دهد. زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند به تسکین ماهیچه‌ها کمک کند. حتی برای زنانی که در دوران پریود با حالت تهوع مواجه هستند، مناسب است. تحقیقات نشان داده است که زنجبیل به طور موثر تهوع و استفراغ در سه ماهه اول بارداری را کاهشی می‌دهد. زنجبیل یک ماده غذایی ارزان قیمت است و به راحتی می‌توانید آن را تهیه کنید. بنابراین اگر دائم سوال دارید که در دوران پریودی چی بخوریم؟ پیشنهاد ما زنجبیل است.

۵ حرکت ورزشی برای داشتن فک زاویه‌ دار و خوش‌ فرم

3. جو دوسر

جو دوسر یک غلات کامل است که حاوی مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین‌های A B است. همچنین، این غلات منبع عالی آهن نیز محسوب می‌شود. مصرف یک فنجان جو دوسر در روز، تقریباً 14 میلی‌گرم از مقدار آهن توصیه شده روزانه را فراهم می‌کند. اگر به دلیل پریودی با مشکلات معده مواجه هستید، بلغور جو دوسر بهترین گزینه برای کاهش درد معده شما خواهد بود.

4. مصرف مرغ

می‌توانید مرغ را به رژیم غذایی خود در دوران پریودی اضافه کنید، زیرا مرغ یکی از منابع غذایی سرشار از پروتئین است، مصرف پروتئین برای حفظ سلامتی کلی شما ضروری است و می‌تواند در این دوره زمانی به سرحالی شما کمک کند.

5. مصرف هندوانه، انجیر و آلو

مصرف قندهای طبیعی موجود در این غذاها، شیرینی‌جات را برای شما فراهم می‌کند. علاوه بر این، این میوه‌ها حاوی ویتامین‌هایی هستند که می‌توانند به کاهش نفخ کمک کنند. هندوانه همچنین دارای محتوای آب بالا است و می‌تواند به هیدراسیون بدن شما کمک کند، که باعث کاهش تورم و نفخ می‌شود. در دوره پریودی خود، این سه میوه را در تغذیه خود جای دهید تا از نفخ راحت شوید.

6. مصرف موز

اگر در دوران قاعدگی خود با اسهال یا اختلال در عملکرد روده‌ها مواجه شده‌اید، مصرف موز می‌تواند به شما کمک کند تا این مشکل را برطرف کنید. همچنین، در دوران بارداری نیز مصرف موز به دلیل حاوی مقادیر زیادی منیزیم و پتاسیم، می‌تواند بهبود حرکات روده را تسهیل کند.

7. مصرف سبزیجات با برگ سبز

کاهش سطح آهن در طول دوره قاعدگی به طور معمول رخ می‌دهد، به ویژه اگر جریان قاعدگی شما سنگین باشد. خونریزی شدید در دوره قاعدگی کاهش مقدار آهن می‌تواند منجر به خستگی، درد بدن و سرگیجه شود. سبزیجاتی که برگ‌های سبزی مانند کلم پیچ و اسفناج دارند، می‌توانند سطح آهن شما را افزایش دهند. همچنین، اسفناج حاوی مقدار زیادی منیزیم نیز است.

8. مصرف ماهی سالمون

ماهی سالمون، که حاوی آهن، پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است، یک منبع تغذیه مفید برای رژیم غذایی در دوران پریودی است. مصرف این ماهی می‌تواند به جبران کمبود آهن در طول دوره قاعدگی کمک کند. علاوه بر این، خاصیت ضد التهابی ماهیالمون می‌تواند باعث کاهش دردهای عضلانی شود.

دوران قاعدگی چی بخوریم
دوران قاعدگی چی بخوریم

9. مصرف زردچوبه

کورکومین، ماده اصلی فعال موجود در زردچوبه، به عنوان یک ادویه با خاصیت ضد التهاب شناخته می‌شود. یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۵، تأثیر کورکومین بر علائم سندروم پیش قاعدگی را بررسی کرد و نشان داده افرادی که از کورکومین استفاده نمی‌کنند، علائم شدیدتری از این سندروم را تجربه می‌کنند.

۳۳ خواص عسل حیرت‌آور و خواص عسل و سیاه دانه برای بدن، پوست و مو

10. استفاده از شکلات تلخ

بدون شک، تا به حال درباره فواید شکلات تلخ شنیده‌اید! حال دوره پریودی شما بهترین زمان برای لذت بردن از شکلات تلخ است. شکلات تلخ یک میان وعده خوشمزه و مفید است که حاوی مقادیر زیادی آهن و منیزیم است. با این حال، بهتر است از شکلات‌های فرآوری شده با قند مصنوعی خودداری کنید. این خوراکی خوشمزه خون قاعدگی را زیاد می‌کند و برای جبران خون از دست رفته در این دوران مفید است.

11. مصرف آجیل

بیشتر آجیل‌ها دارای اسیدهای چرب امگا 3 و پروتئین بالا هستند. آنها همچنین حاوی منیزیم ویتامین‌های مختلفی می‌باشند. در دوره پریودی، توصیه می‌شود آجیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.بیشتر آجیل‌ها دارای اسیدهای چرب امگا 3 و پروتئین بالا هستند. آنها همچنین حاوی منیزیم ویتامین های مختلفی می‌باشند. در دوره پریودی، توصیه می‌شود آجیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

12. مصرف کلم بروکلی

احساس خستگی در دوران پریودی یکی از علائمی است که بسیاریز زنان تجربه می‌کنند. با مصرف کلم بروکلی، می‌توانید در این دوره احساس بهتری داشته باشید. این ماده غذایی دارای فیبر و آهن است و با تأمین مواد مغذی به بدن، منجر به کاهش نفخ شکم و بهبود حرکات روده می‌شود. شما می‌توانید کلم بروکلی را به صورت آبپز یا سرخ کرده مصرف کنید.

13. مصرف تخم مرغ

توصیه می‌شود در دوران پریودی، خوردن تخم مرغ به عنوان یک منبع غذایی مفید را در نظر بگیرید. تخم مرغ حاوی مقادیریادی آهن، اسیدهای چرب مفید و پروتئین است. برای کاهش دردهای قاعدگی، مناسب است هر روز از تخم مرغ استفاده کنید.

14. مصرف لیمو

مصرف لیمو، نارنگی و پرتغال در دوران پریودی می‌تواند بهبود حال روحی شما را به همراه داشته باشد. اگر در طول پریود احساس تهوع یا خستگی می‌کنید، می‌توانید یک شربت آبلیمو مصرف کنید. مرکبات دارای فیبر، مواد مغذی و مقدار زیادی آب هستند، بنابراین استفاده از آن‌ها در دوران پریودی می‌تواند علائم را کاهش داده و حالت شما را بهبود بخشد.

15. مصرف حبوبات

اگر میزان آهن شما در زمان پریود کم است، بهتر است حبوبات را به رژیم غذایتان اضافه کنید. حبوبات دارای مقدار زیادی آهن هستند.

16. مصرف ماست

ماست دارای مواد مغذی از جمله منیزیم و کلسیم است. در دوران پریودی و یا پس از آن، بسیاری از افراد با عفونت‌های باکتریایی واژنی مواجهی‌شوند. برای جلوگیری از ابتلا به این نوع عفونت‌ها، توصیه می‌شود در این دوران از غذاهایی که حاوی پروبیوتیک هستند، مانند ماست، استفاده کنید.

امپرازول چیست | عوارض، کاربرد و تداخلات

16. مصرف چای بابونه

مصرف چای بابونه، علاوه بر بهبود آرامش و حال روحی در دوران پریودی، برای سلامت رحم نیز بسیار مفید است. این نوشیدنی می‌تواند به کاهش دردهای شدید شکم کمک کند و همچنین بهبودی در آرامش و کیفیت خواب را تسهیل کند.

تو دوران پریودی چی بخوریم
تو دوران پریودی چی بخوریم

در دوران پریودی چی نخوریم؟

در طول دوره قاعدگی، بدن به مقدار زیادی خون از دست می‌دهد و همچنین تعادل هورمونی آسیب می‌بیند. اغذیه مناسب در این دوره باید شامل مواد مغذی، پروتئین، فیبر و آب کافی باشد. در واقع، تغذیه نامناسب ممکن است منجر به کاهش جریان خون قاعدگی شود. بنابراین، بهتر است در این دوره از مصرف برخی از غذاها خودداری کنید، از جمله:

  • غذاهای فرآوری شده (مانند کنسروها و گوشت‌های فرآوری شده)
  • عدم استفاده از گوشت قرمز
  • غذاهای تند
  • نمک
  • قهوه
  • الکل
  • آب نبات و تنقلات

برای کاهش درد دوران پریودی چی بخوریم؟

درد همراه با پریود معمول است و همواره افراد بهبود آن راستجو می‌کنند. به طور کلی، مصرف غذاهایی که التهاب را در بدن کاهش می‌دهند، به درمان درد پریود کمکی‌کند. این نوعذاها شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل وانه‌ها می‌شود. اگر بدن شما کمبود پتاسیم دارد، مقاله علائم کمبود پتاسیم در بدن را بخوانید.

کلام آخر

در این مقاله دانستیم که دوران پریودی چی بخوریم؟ در دوران قاعدگی، می‌توانید از غذاهای لذیذ و مفید برای کاهش درد و ناراحتی استفاده کنید. به جای غذاهای شیرین، نمکی و چرب، توصیه می‌شود از غذاهایی با فیبر بالا و مناسب برای قلب مصرف کنید. میوه‌ها و سبزیجات عالی برای این منظور هستند.

در هنگام پخت سبزیجات، بهتر است آنها را در دمای کم تا متوسط ​​پخت کنید تا مواد مغذی حفظ شود. از سرخ کردن زیاد یا استفاده از کره و روغن بیش از حد خودداری کنید. به جای آن، می‌توانید آنها را کباب یا با استفاده از بخارپز طبخ کنید تا فواید غذا به حداکثر برسد.

همچنین، در طول دوران قاعدگی خود، می‌توانید ازشاوره تغذیه و مشاوره پزشک زنان استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بدست آورید. آنها می‌توانند شما را در مسیر کنترل قاعدگی کمک کنند و راهنمایی لازم را ارائه دهند.

به نظر شما در دوران پریودی چی بخوریم؟ نظرات خود را برای ما کامنت کنید.

منبع: healthline

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

مجله نوبل

سایت مجله نوبل یک سایت خبری و فرهنگی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، فیلم و سینما، مد و استایل، سبک زندگی و ... فعالیت می‌کند. در این سایت شما می‌توانید به آخرین اخبار و گزارش‌ها در این حوزه‌ها دسترسی پیدا کنید و همچنین مقالات، نقد و بررسی فیلم‌ها، محصولات تکنولوژی و مد را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا