رپورتاژ

بعد از ایمپلنت دندان چه کاری باید انجام دهیم؟

ایمپلنت دندان یک درمان محبوب برای جایگزینی دندان از دست رفته است که نیاز به یک جراحی سبک دارد. مراقبت های بعد از این جراحی از اهمیت ویژه برخوردار می باشد که در صورت عدم رعایت آن، ممکن است عوارض زیادی به سراغ شما بیاید. در این مقاله به بررسی بعد از ایمپلنت دندان چه کاری باید انجام دهیم ؟ می پردازیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان روشی درمانی یا درواقع  ترمیمی برای درمان بی دندانی است که طی یک عمل جراحی تهاجمی انجام می شود. این عمل جراحی  تهاجمی بوده و نیازمند مراقبت هایی می باشد تا درمان موفقیت آمیز به اتمام برسد. ایمپلنت دندان در حال حاضر بهترین روش درمان بی دندانی است که از چند بخش تشکیل شده و مهم ترین قسمت آن پایه ایمپلنت است که طی عملی جراحی یاد شده درون استخوان فک قرار می گیرد.

این عمل جراحی به این صورت انجام می شود که دندان پزشک جراح پس از بی حس کردن دهان و دندان بیمار، لثه را با استفاده از تیغ جراحی برش داده و سپس استخوان فک نمایان می شود.  پس از آن که استخوان فک نمایان شد با استفاده از ابزار مخصوص دندان پزشکی استخوان فک را سوراخ کرده و پایه ایمپلنت را درون حفره ایجاد شده قرار می دهند و لثه را اطراف پایه ایمپلنت بخیه می زنند تا طول درمان آن طی شود و بیمار بهبودی کامل خود را به دست بیاورد.

عموما پایه ایمپلنت ها را از جنس تیتانیوم تولید می کنند تا با بدن انسان سازگار باشد و با استخوان فک به خوبی جوش بخورد. این فرایند به این صورت انجام می شود که استخوان فک رشد کرده و اطراف پایه ایمپلنت را می پوشاند تا پایه ایمپلنت مستحکم و ثابت شود. این پایه ایمپلنت مانع از تحلیل رفتن استخوان فک و تغییر حالت آن می شود و علاوه بر آن تاج دندان را ثابت نگه می دارد، در واقع در این درمان پایه ایمپلنت عملکرد ریشه دندان را شبیه سازی می کند. از همین جهت است که درمانی ثابت با طول عمر بالا محسوب می شود. مزایای ایمپلنت است که این روش درمان را نسبت به روش های دیگر متمایز کرده است و دارای محبوبیت فراوانی است.

سه راه حل برای اینکه عطر را گران نخریم

ایمپلنت دندان چیست؟

نکات مهم برای مراقبت پس از کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در حال حاضر بهترین روش برای درمان بی دندانی است، این روش درمانی دارای هزینه بالا و روند درمانی طولانی می باشد. از همین جهت برای صرفه جویی در زمان، هزینه و همچنین جلوگیری از بروز عوارض و هزینه های اضافی برای درمان نیاز است برخی نکات مراقبتی را رعایت نمایید. این نکات مراقبتی و رعایت آن ها دقیقا بلا فاصله پس از خروج بیمار از کلینیک دندان پزشکی آغاز می شود. دندان پزشک متخصص ایمپلنت این نکات را با شما درمیان خواهد گذاشت تا از بروز عوارض جلوگیری کند و همین امر موجب طول عمر بیشتر ایمپلنت می شود. خلاصه مراقبت های ایمپلنت از قبیل زیر هستند:

مدیریت تورم و درد

تا چند روز پس از عمل کاشت ایمپلنت داشتن درد و خون ریزی طبیعی می باشد و در این حین ممکن است بزاق شما کمی قرمز رنگ باشد. این موضوع عموما بعد از گذشت 24 ساعت بر طرف می شود اما در نظر داشته باشید که با ادامه دار شدن این موضوع باید با دندان پزشک خود این موضوع را درمیان بگذارید و مورد معاینه قرار گیرید. عموما بیشتر دارو های مسکن که نیاز به نسخه ندارند درد ناشی از این جراحی را کاهش می دهند. اما ممکن است در صورت لزوم دندان پزشک مسکن قوی برای درد ایمپلنت برای شما تجویز نماید. برای کنترل ورم صورت بعد از ایمپلنت ناشی از جراحی در 24 ساعت اول می توانید از کمپرس یخ استفاده نمایید. در برخی موارد برای جلوگیری از بروز عفونت آنتی بیوتیک تجویز می شود. دارو ها را باید در ساعت مشخص شده استفاده نمایید تا درست اثر کنند.

۵ مدل ست با کت جین زنانه

بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمایید

رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم ترین عوامل موفقیت درمان است که تاثیر بسیار زیادی در آن دارد و به همان میزان اگر رعایت نشود و یا به صورت درست انجام نشود درصد شکست درمان را افزایش می دهد. رعایت بهداشت دهان و دندان موجب می شود مواد غذایی، پلاک روی دندان ها و باکتری های موجود در دهان خارج شوند، مواد غذایی و پلاک ها محلی مناسب برای رشد و تکثیر باکتری ها هستند و این باکتری ها نیز عفونت زا هستند، عفونت از اصلی ترین دلایل شکست درمان می باشد. رعایت بهداشت دهان و دندان دارای 3 بخش اصلی است که در ادامه مطلب به ترتیب برای شما بیان کرده ایم.

  • بخش اول رعایت بهداشت دهان و دندان با استفاده از مسواک به صورت منظم باشد، یعنی پس از هر وعده غذایی باید دندان های خود را مسواک کنید و مواد غذایی باقی مانده درون دهان و دندان را خارج نمایید. فراموش نکنید که برای مسواک کردن دندان های خود نباید از مسواک هایی با فرچه زبر استفاده نمایید زیرا ممکن است لثه زخم و یا ملتهب شود. که در این صورت موجب بروز عفونت ایمپلنت و شکست درمان می شود. همچنین در نظر داشته باشید هنگام مسواک کردن دندان ها نباید به دندان ها فشار وارد نمایید زیرا ممکن است موجب تکان خوردن پایه ایمپلنت و بروز عوارض پس از آن شود.
  • بخش دوم رعایت بهداشت دهان و دندان استفاده از نخ دندان است. زیرا هرچه قدر که دندان های خود را خوب مسواک کنید مقداری مواد غذایی و پلاک میان دندان ها باقی خواهد ماند و این محلی برای رشد باکتری ها می شود. از همین جهت روزی یک بار با استفاده از نخ دندان پلاک ها و مواد غذایی باقی مانده را از درون دهان و میان دندان ها خارج نمایید. توجه داشته باشید که هنگام نخ دندان کشیدن موجب زخم شدن لثه نشوید و موفقیت درمان را به خطر نیندازید.
  • استفاده از دهانشویه، آخرین بخش رعایت بهداشت دهان و دندان است که روزی یک بار پس از نخ دندان کشیدن و مسواک کردن باید انجام شود، با استفاده از دهانشویه باکتری های باقی مانده درون دهان را از بین می برید و درصد بروز عفونت که از اصلی ترین موارد موثر در شکست درمان است را به صفر نزدیک می کنید.
  • مصرف دخانیات و مشروبات الکلی نیز موجب جلوگیری از رشد استخوان و جوش خوردن آن با پایه ایمپلنت می شود. علاوه بر این موضوع باید اضافه کنیم که مشروبات الکلی و دخانیات موجب خشک شدن لثه می شوند که در نهایت به بروز عفونت منجر می شوند. از همین جهت تا پایان درمان و بهبودی کامل باید از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی پرهیز نمایید.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

مجله نوبل

سایت مجله نوبل یک سایت خبری و فرهنگی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، فیلم و سینما، مد و استایل، سبک زندگی و ... فعالیت می‌کند. در این سایت شما می‌توانید به آخرین اخبار و گزارش‌ها در این حوزه‌ها دسترسی پیدا کنید و همچنین مقالات، نقد و بررسی فیلم‌ها، محصولات تکنولوژی و مد را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا