داروزیبایی و سلامت

امپرازول چیست | عوارض، کاربرد و تداخلات

عوارض خطرناک امپرازول؛ قرص امپرازول برای چیست؛ کپسول امپرازول 20 برای چیست؛ زمان مصرف امپرازول؛ امپرازول و فشار خون؛ نحوه مصرف امپرازول ۲۰

داروی امپرازول چیست؟ امپرازول برای درمان برخی از مشکلات معده و مری (مانند رفلاکس اسید یا زخم معده) استفاده می شود. امپرازول متعلق به کلاس داروهای مهارکننده پمپ پروتئین (PPIs) است، در ادامه با مجله نوبل همراه باشید.

امپرازول چیست؟

همانطور که گفته شد امپرازول دارویی است که با مهار پمپ هیدروژن تولید اسید معده را مهار می کند. البته ناگفته نماند که این دارو در مواردی که تولید اسید بیش از حد باشد استفاده می شود و در درمان رفلاکس معده، هلیکوباکتر و کاهش عوارض گوارشی برخی داروها استفاده می شود. نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که این دارو اسید معده را خنثی نمی کند و برای اثرگذاری نیاز به زمان بیشتری دارد. بنابراین نمی توان از این دارو برای درمان فوری سوزش سر دل استفاده کرد.

امپرازول چگونه کار می کند؟

این دارو اسید معده شما را کاهش می دهد و علائمی مانند سوزش سر دل، مشکل در بلع و سرفه مداوم را درمان می کند. همچنین این دارو برای التیام آسیب هایی که اسید معده به معده وارد کرده و از سوزش معده و احتمالاً از سرطان مری جلوگیری می کند استفاده می شود.

اگر از این دارو به عنوان خود درمانی استفاده می کنید، از داروهای بدون نسخه برای درمان سوزش معده خفیف مداوم (دو یا چند روز در هفته) استفاده می شود. از آنجایی که اثر دارو 1 تا 4 روز طول می کشد، برای درمان فوری سوزش معده استفاده نمی شود و از آن استفاده نکنید.

عوارض خطرناک امپرازول
عوارض خطرناک امپرازول

اگر این دارو را بدون نسخه خریداری می کنید، دستورالعمل ها را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که این محصول برای شما مناسب است. حتی اگر قبلا از این دارو استفاده کرده اید، حتما ترکیبات دارو را بررسی کنید. تولیدکنندگان این دارو ممکن است مواد تشکیل دهنده را تغییر دهند و محصولاتی با همین نام ممکن است حاوی موادی باشند که برای شرایط دیگری استفاده می شوند. مصرف داروی نادرست می تواند به شما آسیب برساند.

نحوه مصرف امپرازول و مقدار مصرف

قبل از شروع مصرف امپرازول، راهنمای دارویی داخل جعبه را به دقت بخوانید و از پزشک یا داروساز خود راهنمایی بخواهید. این دارو طبق تجویز پزشک به صورت خوراکی و معمولاً یک بار در روز قبل از غذا مصرف می شود. مقدار مصرف امپرازول به وضعیت پزشکی بیمار و پاسخ بدن او به دارو بستگی دارد. در کودکان این دوز به وزن آنها نیز بستگی دارد. دوز خود را افزایش ندهید و این دارو را بیش از تجویز پزشک مصرف نکنید. برای اطلاعات بیشتر از متخصص گوارش یا داروساز خود بخواهید.

قرص این دارو را نشکنید، از وسط نصف نکنید و نجوید و با یک لیوان آب به طور کامل قورت دهید. در صورت نیاز، سایر آنتی اسیدها ممکن است همراه با این دارو مصرف شوند. اگر سوکرالفات مصرف می کنید، امپرازول را حداقل 30 دقیقه قبل از سوکرالفات مصرف کنید.

بهترین قرص خواب گیاهی برای کمک به خواب عمیق

مصرف امپرازول در زمان های منظم باعث می شود بیشترین بهره را از آن ببرید. برای کمک به یادآوری، این دارو را هر روز در ساعت معینی مصرف کنید و در صورت بهبودی، مصرف این دارو را تا زمانی که پزشک به شما گفته است ادامه دهید. اگر از این دارو به عنوان خوددرمانی استفاده می کنید، آن را بیش از 14 روز مصرف نکنید مگر در مواردی که پزشک توصیه کرده است.

اگر وضعیت شما بهبود نیافت یا بدتر شد به پزشک خود اطلاع دهید. اگر این دارو را به صورت خوددرمانی مصرف می کنید و پس از 14 روز سوزش معده شما برطرف نشد، به پزشک مراجعه کنید. در صورت نیاز به مصرف این دارو بیش از یک بار در هر 4 ماه، به پزشک خود اطلاع دهید. خطر عوارض جانبی این دارو در صورت مصرف طولانی مدت افزایش می یابد، در مورد مدت زمان مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید. اگر احساس می کنید مشکلات پزشکی جدی دارید با 911 تماس بگیرید.

کپسول امپرازول 20 برای چیست
کپسول امپرازول 20 برای چیست
  • امپرازول را می توان قبل از غذا مصرف کرد و بهترین زمان مصرف آن قبل از صبحانه است.
  • در درمان باکتری های معده این دارو همراه با برخی آنتی بیوتیک های دیگر نیز تجویز می شود. پس مصرف آن باید طبق دستور پزشک باشد.
  • اگر این دارو به شکل قرص مصرف می شود، از شکستن یا جویدن آن خودداری کنید و آن را با یک لیوان آب قورت دهید.
  • اگر نمی توانید از فرم کپسولی این دارو استفاده کنید، بهتر است محتویات کپسول را در یک قاشق آب یا مایعات اسیدی مانند سیب، پرتقال، گوجه فرنگی یا ماست حل کنید تا استفاده راحت تر شود. لازم به ذکر است که نمی توان از شیر برای حل کردن این دارو استفاده کرد.
  • دارو را به طور منظم مصرف کنید و در صورت خوددرمانی بیش از 14 روز از این دارو استفاده نکنید.
  • در صورت استفاده طولانی مدت از این دارو به عوارض آن توجه کنید.
  • در مورد مدت زمان مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.
  • عوارض جانبی این دارو را جدی بگیرید و در صورت بیماری با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
  • اگر بیماری های کبدی دارید این دارو را با احتیاط بیشتری مصرف کنید.

عوارض جانبی امپرازول

مصرف امپرازول ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند سردرد و درد شکم شود. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر پزشکتان امپرازول را برای شما تجویز کرده است، مطمئن شوید که فواید آن بیشتر از مضرات آن است. همچنین مهم است که بدانید اکثر افرادی که امپرازول مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی را تجربه نکرده اند. در صورت بروز عوارضی مانند سطوح پایین منیزیم خون (مانند ضربان قلب نامنظم یا آهسته یا سریع، گرفتگی و تشنج مداوم عضلانی)، علائم لوپوس (مانند جوش روی بینی و لب ها، بدتر شدن درد مفاصل یا درد جدید مفصلی) بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

این دارو به ندرت باعث بیماری شدید روده ای (اسهال مرتبط با باکتری کلستریدیوم دیفیسیل) می شود. در صورت بروز چنین مشکلی، از داروهای ضد اسهال یا مسکن استفاده نکنید زیرا ممکن است وضعیت شما بدتر شود، بنابراین اگر با عوارضی مانند اسهال شدید و مداوم، درد یا گرفتگی شکم، تب و وجود خون در مدفوع مواجه شدید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

راهنمای کامل برای درست کردن ژل ابرو خانگی با مواد طبیعی

داروهای مهارکننده پمپ پروتئین مانند امپرازول باعث کمبود ویتامین B-12 می شوند. اگر این دارو را هر روز به مدت طولانی (بیش از 3 سال) مصرف کنید، خطر این اتفاق افزایش می یابد. اگر علائم کمبود ویتامین B-12 مانند ضعف غیرطبیعی، زخم روی زبان و سوزش یا بی حسی در دست ها و پاها را احساس کردید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

مهم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی به امپرازول نادر است. با این حال، اگر یک واکنش آلرژیک جدی مانند علائم پوستی، خارش، تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و مشکل در تنفس را تجربه کردید، فوراً به دنبال کمک فوری پزشکی باشید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه ای مواجه شوید که ذکر نشده است. در این موارد با پزشک یا پزشک داروخانه خود مشورت کنید.

اقدامات احتیاطی امپرازول

قبل از مصرف این دارو، اگر به امپرازول یا سایر آنتی اسیدها مانند لانزوپرازول، اسموپرازول و پانتوپرازول حساسیت دارید، یا اگر حساسیت دیگری دارید، به پزشک یا پزشک داروخانه خود اطلاع دهید. امپرازول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که باعث آلرژی یا مشکلات دیگر می شود. قبل از مصرف امپرازول، حتماً در مورد سابقه پزشکی خود، به خصوص مشکلات کبدی و لوپوس، با پزشک خود مشورت کنید.

برخی از عوارض ممکن است نشانه مشکلات پزشکی جدی باشد. در صورت مشاهده علائم مشکلات جدی مانند مشکل یا درد در بلع غذا، استفراغ خون، استفراغ قهوه ای، درد مداوم قفسه سینه، خس خس مداوم (به ویژه با سوزش سر دل)، حالت تهوع و درد معده، با اورژانس تماس بگیرید.

زمان مصرف امپرازول
زمان مصرف امپرازول

مهارکننده های پمپ پروتئین طولانی مدت یا با دوز بالا مانند امپرازول ممکن است خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد. در مورد راه های پیشگیری از پوکی استخوان مانند مصرف قرص های کلسیم (سیترات کلسیم) و مکمل های ویتامین D با پزشک یا داروخانه خود مشورت کنید.

کودکان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو به ویژه تب، سرفه و عفونت های بینی، گلو و مجاری تنفسی حساس تر باشند. همچنین قبل از انجام هر گونه جراحی، مصرف این دارو و سایر داروها و فرآورده های گیاهی تجویزی و غیر تجویزی را به اطلاع پزشک خود برسانید.

در دوران بارداری، این دارو فقط در مواقعی که به آن نیاز دارید و پزشک آن را برای شما تجویز کرده است، باید مصرف شود. در مورد فواید و خطرات این دارو با پزشک خود مشورت کنید. این دارو از طریق شیردهی منتقل می شود. قبل از شیر دادن به کودک خود در این مورد با پزشک خود صحبت کنید.

تداخل دارویی امپرازول با سایر داروها

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و اثربخشی امپرازول را تغییر دهد یا خطر عوارض جانبی آن را افزایش دهد. این مقاله تمام تداخلات دارویی احتمالی را شامل نمی شود، بنابراین فهرست تمام داروهایی را که مصرف می کنید با پزشک یا دکتر داروخانه خود به اشتراک بگذارید و بدون تأیید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز امپرازول نکنید.

رژیم شیر برای لاغری و کاهش وزن

برخی از داروهایی که با امپرازول تداخل دارند. این داروها شامل سیلوستازول، کلوپیدوگرل، متوترکسات (در صورت استفاده در دوزهای بالا)، ریفامپین و جربیل هستند.

برخی داروها برای هضم و جذب کامل به اسید معده نیاز دارند و امپرازول اسید معده را کاهش می دهد و ممکن است اثرات این داروها را تغییر دهد. این داروها عبارتند از:

  • آتازاناویر، ارلوتینیب و نلفیناویر
  • داروهای آزول مانند ایتراکونازول، کتوکونازول و پساکونازول
  • پازوپانیب و ریلپیویرین

امپرازول بسیار شبیه به اسموپرازول است. بنابراین هنگام مصرف امپرازول از داروهایی که حاوی اسموپرازول هستند استفاده نکنید. همچنین، این دارو ممکن است بر روی برخی از آزمایشات پزشکی تأثیر بگذارد و نتایج نادرستی ایجاد کند. حتماً قبل از انجام آزمایش، مصرف این دارو را به کارکنان آزمایشگاه و پزشکان اطلاع دهید.

علائم مصرف بیش از حد امپرازول

در صورت مشاهده علائم مصرف بیش از حد این دارو مانند غش و مشکلات تنفسی سریعا با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. . این دارو برای شرایط فعلی شما تجویز شده است و در موارد دیگر بدون اجازه پزشک از آن استفاده نکنید. علائم مصرف بیش از حد می تواند شامل گیجی، تعریق غیرطبیعی، تاری دید و ضربان قلب غیرعادی سریع باشد که به خدمات پزشکی اورژانسی نیاز دارد.

در صورتی که پزشک این دارو را برای دوره های مصرف طولانی تجویز کرده باشد، برای بررسی روند بهبود و عوارض جانبی، لازم است به طور منظم آزمایش های پزشکی مانند سطوح خونی منیزیم و ویتامین B-12 انجام شود. توصیه می شود در تمام جلسات پزشکی یا آزمایشگاهی برنامه ریزی شده شرکت کنید.

اگر یک نوبت از امپرازول را فراموش کردید، آن را در اسرع وقت مصرف کنید. اما اگر به یاد داشته باشید که دارو را نزدیک به نوبت بعدی مصرف نکرده اید، نیازی به دو بار مصرف دارو نیست و فقط دوز تجویز شده را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح امپرازول، آن را در دمای اتاق، دور از گرما و رطوبت و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و در حمام نگهداری نکنید. مراقب باشید از داروهای تاریخ مصرف گذشته استفاده نکنید.

جمع بندی

همانطور که در این قسمت از مجموعه مقالات سبز مثبت مشاهده کردید، اسید معده از بدن در برابر باکتری ها و ویروس ها محافظت می کند و داروی امپرازول به کاهش این اسید کمک می کند. بنابراین مصرف این دارو باعث کاهش قدرت دفاعی بدن در برابر عوامل خارجی می شود. معمولا مصرف این دارو عوارض زیادی ندارد. اما مصرف طولانی مدت آن عوارض خطرناکی را برای بدن به همراه دارد. بنابراین بهتر است این دارو با تجویز پزشک و با دوز مشخص در زمان مناسب و مدت زمان کافی مصرف شود.

مطالب ذکر شده در مطلب فوق صرفا جهت اطلاع و افزایش اطلاعات شما دوستان عزیز می باشد و به هیچ وجه جایگزین توصیه پزشک متخصص نمی باشد. برای مصرف دارو و آگاهی از عوارض آن با توجه به سوابق پزشکی خود باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

منبع: nhs

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

مجله نوبل

سایت مجله نوبل یک سایت خبری و فرهنگی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، فیلم و سینما، مد و استایل، سبک زندگی و ... فعالیت می‌کند. در این سایت شما می‌توانید به آخرین اخبار و گزارش‌ها در این حوزه‌ها دسترسی پیدا کنید و همچنین مقالات، نقد و بررسی فیلم‌ها، محصولات تکنولوژی و مد را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا