موبایلتکنولوژی و دیجیتال

بررسی جی پلاس q20؛ همه چیزی که از یک گوشی میان رده انتظار دارید

در این مقاله با بررسی گوشی جی پلاس q20 همراه شما هستیم. در گوشی های جی پلاس تغییر نسلی رخ داده است، یعنی از سری 10 به سری 20 رفته و می خواهیم ببینیم آیا تغییر نسل باعث می شود گوشی های این برند ارزش خرید بیشتری داشته باشند؟

قصد داریم مشخصات گوشی جی پلاس Q20 را بررسی کنیم و ببینیم که در هر دپارتمان چه عملکردی دارد و آیا ارزش خرید در رنج قیمتی 3 تا 4 میلیون تومان را دارد یا خیر؟ این دو رقیب به نام‌های Samsung A03s و Xiaomi Redmi 10A دارد که می‌خواهیم ببینیم چگونه با آن‌ها مقایسه می‌شود. قبل از بررسی، به من بگویید اگر می خواهید یک گوشی ارزان قیمت و مقرون به صرفه بخرید، آیا سراغ برندهایی مانند J+ می روید یا باز هم ترجیح می دهید سامسونگ و شیائومی را انتخاب کنید؟ در ادامه با مجله نوبل همراه باشید.

  • قیمت: 3 تا 4 میلیون تومان
  • امتیاز کاربران: 7/10

مشخصات گوشی جی پلاس q20

صفحه نمایشIPS LCD
ابعاد صفحه نمایش6.5 اینچ (~81.0 درصد نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن صفحه نمایش720 در 1600 پیکسل (~259 پیکسل در اینچ)
ابعاد بدنه164.7 در 76.3 در 8.9 میلی‌متری
وزن بدنه200 گرم
ساخت بدنهجلو شیشه ای – پشت و فریم پلاستیکی
سیم کارتدو سیم‌کارت dual stand-by (نانو سیم)
سیستم عامل در زمان عرضهاندروید 11
رابط کاربرینامشخص
پردازندهمدیاتک هلیو G25 (12 نانومتری)
پردازنده مرکزی8 هسته ای (4 هسته 2.0 گیگاهرتز Cortex-A53 و 4 هسته 1.5 گیگاهرتز Cortex-A53)
پردازنده گرافیکیPowerVR GE8320
حافظه داخلی و رم64 گیگابایت با 4 گیگابایت رم
نوع حافظهeMMC 5.1
سنسورهای دوربین13 مگاپیکسل (لنز واید)
2 مگاپیکسل (لنز ماکرو)
2 مگاپیکسل (لنز تشخیص عمق)
قابلیت های دوربینفلاش LED
فیلمبرداری1080p@30fps
دوربین سلفی8 مگاپیکسل (لنز واید)
فیلمبرداری دوربین سلفی1080p@30fps
بلندگومونو
جک 3.5 میلی متری صدابله
باتریباتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت
شارژدهینامشخص
حسگرحسگر اثرانگشت (پشت گوشی)، شتاب‌سنج، حسگر مجاورت
فناوری شبکهGSM / CDMA / HSPA / LTE
بلوتوثنسخه 5.0، پشتیبانی از A2DP
فناوری مکانیابی (GPS)بله با A-GPS, GLONASS
پشتیبانی از 5Gخیر
رادیونامشخص
USBUSB Type C
رنگ هاسرمه ای، طلایی

طراحی گوشی جی پلاس Q20

در وهله اول از بررسی گوشی جی پلاس q20 میپردازیم به طراحی آن، در نگاه اول طراحی این گوشی شما را به یاد چند نکته می اندازد. رنگی که بررسی کردیم مشکی است که به سمت سرمه ای کشیده شده است. دقیقا همان رنگی که اپل در آیفون 13 به عنوان مشکی به شما پیشنهاد داد. یک بار به خاطر رنگ آیفون و یک بار دیگر به خاطر طراحی لنزهایش به یاد آیفون خواهید افتاد.

بسته دوربین شما را به یاد آیفون 13 پرو و 13 پرو مکس می اندازد. سه لنز به همان ترتیب گوشی اپل در بالا سمت چپ دیده می شود که برآمدگی های خنکی نیز دارند که زیاد آزاردهنده نیستند. حسگر اثر انگشت در وسط گوشی به جای لوگوی اپل وجود دارد! لوگوی جی پلاس در پایین قاب پشتی قرار گرفته است. در این رنگ اثر انگشت فوق العاده بزرگ باقی می ماند و آزاردهنده و آزاردهنده است.

قیمت گوشی جی پلاس q20
قیمت گوشی جی پلاس q20

دور تا دور گوشی پلاستیکی است. در زیر موبایل یک پورت Type-C، یک بلندگو، یک جک 3.5 میلی متری و یک میکروفون وجود دارد. در لبه سمت راست، دکمه پاور و دکمه افزایش و کاهش صدا وجود دارد. یک میکروفون دیگر در بالای گوشی وجود دارد. در سمت چپ، شیار سیم کارت را می بینید که از دو سیم کارت و یک حافظه پشتیبانی می کند. پنل جلویی دارای صفحه نمایش 6.5 اینچی است که تقریباً 82 تا 83 درصد از صفحه نمایش را تشکیل می دهد. یک بریدگی قطره ای در بالای صفحه نمایش دوربین سلفی دیده می شود. گوینده مکالمه نیز بسیار کوچک است.

پکیج طراحی در این رنج قیمت از سامسونگ بهتر است اما به گوشی های شیائومی در این بازه قیمتی نمی رسد. اگر بخواهم نظر شخصی خودم را بگویم به نظرم ترکیب این لنز و وسط گوشی کمی مصنوعی به نظر می رسد. هم بسته لنز کوچک است و هم رنگ در پشت. این رنگ حس عجیبی دارد. این نظر شخصی من است و شاید خیلی ها این طرح را دوست داشته باشند و ما به نظر آنها احترام بگذاریم. میتوانید مقاله بررسی گوشی جی پلاس x20 را نیز مطالعه کنید.

صفحه نمایش گوشی Gplus Q20

در ادامه از بررسی گوشی جی پلاس q20 میپردازیم به صفحه نمایش این گوشی در این رنج قیمت تمام پنل ها از نوع IPS بوده و همگی دارای کیفیت 720p هستند. تنها این صفحه نمایش 6.5 اینچی از رقبای خود بزرگتر است. از نظر اندازه یک راه حل است، از نظر روشنایی نیز یک راه حل است. فقط رزولوشن و این داستان ها ممکن است کمی آزاردهنده باشد، بهتر از این در این رنج قیمت نمی توانید پیدا کنید. این صفحه نمایش تقریبا درست است و شما می توانید تجربه ای را که با سامسونگ و شیائومی به دست می آورید در این رنج قیمت با این گوشی داشته باشید.

یکی از اشکالات صفحه نمایش IPS این است که وقتی کثیف است نمی توانید آن را ببینید. یعنی روی دید شما تاثیر زیادی می گذارد. در زاویه بسیار موثر است. در این گوشی این تاثیر بیشتر است. یعنی وقتی صفحه نمایش کثیف می شود باید آن را تمیز کنید تا تصویر خوبی ببینید. به طور کلی، این صفحه نمایش ها در زیر نور مستقیم آزار دهنده هستند، اما چاره دیگری وجود ندارد.

نکته ای وجود دارد که اگر می خواهید تجربه بهتری از این صفحه نمایش ها داشته باشید، ترجیحا از والپیپرهایی استفاده کنید که بسیار ساده هستند و پیکسل و جزئیات زیادی ندارند. چون مثلا همین والپیپری که وقتی گوشی رو روشن میکنی خودت پر از پیکسل های مختلفه و کیفیت نشون دادن اینو نداره. یک کاغذ دیواری با جزئیات کمی قرار دهید، کمی بهتر می شود.

باتری گوشی جی پلاس Q20

باتری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت برای گوشی جی پلاس Q20 در نظر گرفته شده است که از ظرفیت شارژدهی خوبی برخوردار است. یک ساعت بازی سنگین، شارژ را تقریباً ده درصد کاهش می دهد که خوب است. شارژش در روز خوبه و فکر کنم اگه مرتب ازش استفاده کنی 7 الی 8 ساعت از صفحه نمایش استفاده کنی.

می توانید بازی کنید، اینستاگرام را مرور کنید، تلگرام و واتس اپ را چک کنید. در طول روز مثلا دو سه ساعت از هر کدام از اینها را انجام دهید، یک روز کامل از شما شارژ می شود. یعنی یک روز کامل مثلا از ساعت 9 صبح تا 9 شب.

می توانید یک آداپتور 10 واتی را در جعبه مشاهده کنید. با اینکه نوع C دارد اما خیلی سریع شارژ نمی شود. شارژ کامل آن تقریبا دو ساعت طول می کشد که عدد بالایی است. اگر بخواهم رقبا را با هم مقایسه کنم، باز هم عملکرد مشابهی دارد و هیچ گوشی خاص و خارق العاده ای در این رنج قیمتی وجود ندارد. شاید شیائومی و سامسونگ بتوانند کمی بهتر از این گوشی شارژ کنند، اما عملکرد شارژ آن ها برابر است.

امنیت گوشی جی پلاس Q20

حسگر اثر انگشت در پشت این گوشی قرار گرفته که بدترین جای ممکن است. چرا؟ زیرا وقتی گوشی روی میز است یا روی سطحی قرار می گیرد، باید دست خود را پشت گوشی بگذارید تا قفل آن باز شود.

پاسخ سنسور اثرانگشت خوب است، اما به دلیل پردازنده ضعیف آن، هنگام لرزش و تشخیص انگشت، باز شدن قفل صفحه کمی طول می کشد.

دوربین گوشی جی پلاس Q20

در ادامه از بررسی گوشی جی پلاس q20 میپردازیم به دوربین این گوشی، در بخش دوربین، اگر رقبای سامسونگ و شیائومی را در جیب خود نگذارد، حداقل می توانم بگویم که عملکرد بهتر و بهتری دارد. یک سنسور اصلی 13 مگاپیکسلی که شما را با پویایی خشم خود به وجد می آورد! تراز سفیدی صحیح، جزئیات خوب! گوشی را می بینی و می گویی اوه! 13 مگاپیکسل به قیمت 3 میلیون و 300 هزار تومان این عکس است؟! تنها یک مشکل عمده وجود دارد، آن مشکل تمرکز است. فوکوس خودکار ندارد و اگر دست شما کمی تکان بخورد عکس را تار می کند.

نقد و بررسی گوشی جی پلاس q20
نقد و بررسی گوشی جی پلاس q20

وقتی می خواهید عکس بگیرید، سعی کنید تا حد امکان دستتان کمتر بلرزد. در این صورت نسبت به سامسونگ و شیائومی خودش عکس های بهتری میتونه بگیره با اینکه 13 مگاپیکسلی هست خیلی خوبه. در این رنج قیمت، عکس هایی که می توانید با آن بگیرید واقعاً خوب هستند.

عکس های پرتره واقعا خوب هستند، اما اگر کمی آن را اشتباه بگیرید، در تشخیص سوژه اصلی از پس زمینه مشکل خواهد داشت. اگر آن را اشتباه نگیرید، واقعاً یک عکس پرتره تمیز و زیبا می سازد. آیا این مقدار جزئیات و محدوده دینامیکی را در این بازه قیمتی داریم؟ در این رنج قیمت واقعا دوربین خوبی دارد.

1. سنسور ماکرو

سنسور ماکرو 2 مگاپیکسلی دارد که همچنان مشکل فوکوس دارد. شما نمی توانید خیلی به آن نزدیک شوید. شاید برای این بازه قیمتی بتوانیم بگوییم که بتوانید عکس های ماکرو سطحی بهتر از فانتزی ثبت کنید.

2. فیلمبرداری

قابلیت فیلم برداری 1080p با فریم ریت 30 را دارد که تفاوت محسوسی بین این گوشی و رقبای خود ایجاد نمی کند. ولی عکاسی عالی داره

3. دوربین سلفی

همچنین دارای یک لنز سلفی 8 مگاپیکسلی است که پاسخ آن است. دوربین سلفی نیز محدوده دینامیکی عمیق و خوبی دارد. فقط نقطه ای که در کانون توجه است. اگر دستتان نمی لرزد، سلفی هایی که می گیرد خوب است. فقط باید تمرکز کنید تا دستتان نلرزد.

اگر دستتان نمی لرزد، واقعاً می توانید با لنز سلفی عکس های خوبی بگیرید. یکی از ایرادات دوربین این گوشی پخش صداهای خنده دار است. مثلاً صدای شاتر را می شنویم. در دوربین سلفی، محدوده دینامیکی واقعا عمیق و خوب است. نورسنج نیز برای این رنج قیمت نسبتاً صحیح است.

اگر بخواهم در مورد بسته دوربین صحبت کنم باید بگویم که شما را به وجد می آورد و انتظار ندارید چنین دوربینی را از این گوشی تهیه کنید. بخش دوربین یکی از نقاط قوت این گوشی در مقایسه با نسل های قبلی خود و همچنین سایر رقبا در این رنج قیمتی است.

عملکرد پردازشی گوشی Gplus Q20

در این گوشی از پردازنده Helio G25 استفاده شده است. همان پردازنده ای که در Redmi 10A دیدیم. در بازی ها و کارهای سنگین و سختی که روی آن می گذارید، نمی تواند خیلی خوب عمل کند، اما کار را برای شما انجام می دهد. می توانید با آن در حالت های گرافیکی و نرخ فریم پایین بازی کنید.

خوبیش اینه که اصلا گرم نمیشه. یعنی دما آنقدر که قابل توجه است بالا نمی رود. ولی کلا پردازنده ای نیست که بگید هر روز باهاش بازی های سنگین می کنم. چون ثبات چندانی ندارد. مثلا بعد از 40-50 دقیقه بازی کار نمی کند.

محیط کاربری نسبتاً واضح است. در رابط کاربری، عملکرد خیلی سریع و سریع نیست. در این بازه، Helio P35 که در Samsung A03s وجود دارد، شاید از نظر عملکرد پردازشی بهتر باشد، اما از نظر مصرف باتری، این پردازنده بهتر است.

بررسی گوشی جی پلاس q20 و رابط کاربری

از نظر رابط کاربری هم اندروید داریم که ۱۱ روش دارد. هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه آیا به روز رسانی خواهد شد یا خیر وجود ندارد. به احتمال زیاد آپدیت 12 رو هم میگیره.میشه گفت رابط کاربری سبک و روانی هست که چون سبکه و حس صاف بودن رو منتقل میکنه خیلی امکانات عجیبی بهتون نمیده. یک اندروید سبک و گوگولی برای خودش کار می کند.

عملکرد بلندگو جی پلاس Q20

طبیعتاً ما اسپیکر خود را در این رنج قیمت داریم. اتفاقی که در گوشی های سامسونگ می افتد این است که صدا از ته چاه می آید. این اتفاق در این گوشی نمی افتد زیرا سوراخ های بلندگو نسبتا بزرگ هستند. نکته این است که کیفیت خوبی به شما می دهد. همچنین به شما جدایی خوبی می دهد.

دو مشکل وجود دارد. اولاً قدش عجیب نیست. نکته بعدی اینه که اصلا بیس نداره و صداش خیلی تریبله. در نهایت می توانم بگویم که گوینده واقعا قابل قبول است.

آیا گوشی جی پلاس Q20 ارزش خرید دارد؟

در این مقاله با بررسی گوشی جی پلاس q20 همراه شما بودیم. گوشی با قیمتی در حدود سه میلیون تومان که واقعا تغییر نسل را حس می کند. یعنی می بینید که از پردازنده های یونیسوک به پردازنده های مدیاتک می رسد و ما از سری هلیو استفاده می کنیم که سامسونگ و شیائومی هم از آن ها استفاده می کنند. می‌توانیم ۴ گیگابایت رم را در آن ببینیم که در مقایسه با رم ۳ موجود در رقبای سامسونگ و شیائومی می‌تواند امیدوارکننده باشد. دوربین عجیبی را در این گوشی می بینید. بنابراین در این بررسی به این نتیجه رسیدیم که جی پلاس از سری 10 به سری 20 رسیده است که واقعاً تصادفی نبود. یعنی تغییر نام فقط تغییر نام نبوده بلکه اتفاقی افتاده است.

بریم سراغ طراحی که سلیقه ایه ولی متریال و کیفیتی که داره از سامسونگ بهتره و تقریبا برابر شیائومی. در قسمت صفحه نمایش هم همینطور است و همه گوشی ها در همه برندهای مختلف در این رنج قیمت این کیفیت صفحه را به شما می دهند.

در قسمت باتری شارژ خوبی دارد و شارژش کند است که کمی آزاردهنده است. امیدوارم فکری برای شارژ شدن شود. در بخش دوربین و عکاسی فوق العاده است و واقعاً می توان با آن عکس های خوبی گرفت. چه دوربین اصلی باشد و چه دوربین سلفی، فقط مراقب باشید دست خود را تکان ندهید.

از نظر عملکرد پردازش، استفاده از Mediatek و Helio همانطور که گفتم می تواند نکته بسیار مثبتی باشد. یکی از مشکلاتی که این گوشی دارد قسمت نرم افزاری آن است. پشتیبانی نرم افزاری که برای این گوشی وجود دارد قطعا به اندازه پشتیبانی نرم افزاری سامسونگ و شیائومی نیست. زیرا آنها رابط کاربری خودشان هستند.

در مورد دریافت به روز رسانی اطلاعی ندارم. از این منظر، سامسونگ می گوید One UI برای من است. شیائومی می گوید MIUI برای من است و من این خدمات را ارائه می دهم. برای این گوشی من این مدل را پیشنهاد می کنم برای این یکی این یک مدل اما این گوشی اندروید خام است و مثلا Gplus UI نداریم. این می تواند در مقایسه با سایر گوشی های برند در این رنج قیمت کمی ضعف باشد. گوینده هم جوابگوست.

به طور کلی می توانم بگویم که اگر سوگیری برند ندارید، گوشی می تواند کارتون شما را اجرا کند و در بازی رقابت کند. اینطور نیست که بگویم قطعا سامسونگ و شیائومی را شکست خواهد داد.

قدرت برندی که سامسونگ و شیائومی دارند، خدمات و اتفاقاتی که برای این دو برند در کل دنیا می افتد، فقط برای جی پلاس در ایران اتفاق می افتد و می توانم بگویم قدرت برند در اینجا مهم است. این گوشی بدون ایراد نیست و من از ایراداتش گفتم اما می بینم که در حال رشد است و می تواند رقابت کند.

آیا هنوز نمی توانید به برندهای جدید یا برندهای ایرانی اعتماد کنید یا اگر مشخصات و عملکرد خوبی داشته باشند واقعا سراغ آنها می روید؟

 

منبع: pcjow

این مطلب چقدر براتون مفید بود؟

مجله نوبل

سایت مجله نوبل یک سایت خبری و فرهنگی است که در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی، فیلم و سینما، مد و استایل، سبک زندگی و ... فعالیت می‌کند. در این سایت شما می‌توانید به آخرین اخبار و گزارش‌ها در این حوزه‌ها دسترسی پیدا کنید و همچنین مقالات، نقد و بررسی فیلم‌ها، محصولات تکنولوژی و مد را مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا